Att läsa Samhällsplanerarprogrammet

Johan Holmström

Namn: Johan Holmström
Ålder: 21
Hemort: Härnösand
Program: Samhällsplanerarprogrammet

Jag har alltid varit intresserad av förändring och inte minst av att göra skillnad.


Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
Efter en del undersökningar på olika lärosäten kom jag fram till att det Högskolan i Gävle erbjöd skulle vara det bästa för mig. Med många praktiska kurser ges möjligheten att på ett kul och effektivt sätt lära sig de programvaror man senare kommer använda i arbetslivet. Det var något jag såg saknades på de flesta andra utbildningar och därför var Gävle det självklara valet.

Varför valde du just den här utbildningen?
Jag har alltid varit intresserad av förändring och inte minst av att göra skillnad. Med den här utbildningen erbjuds man just detta – att faktiskt förändra stadsrummet och därmed göra något som syns för allmänheten.

Vad är det bästa med utbildningen?
Helt klart de olika grupprojekt vi gör som är kopplade till verkligheten. Med grupprojekten lär vi oss att arbeta i grupp samt de praktiska bitarna inom arbetet, vilket är oerhört bra inför arbetslivet.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Vi erbjuds en praktikkurs som på frivillig basis kan bytas ut mot en annan kurs. Det är något som är väldigt uppskattat då vi i ett tidigt skede kommer i kontakt med en potentiell arbetsgivare. Jag själv har fått möjligheten att göra praktik på WSP Stockholm, vilket för mig har varit otroligt givande.

Vad är det bästa med Gävle?
Det bästa med Gävle är helt klart närheten till havet och naturen samt att det är en cykelvänlig stad.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Min dröm är att jobba med utvecklingen av infrastrukturen i Sverige. Det handlar om att säkra grundläggande funktioner i samhället för att bidra till ett hållbart samhälle. Alternativt att jag söker mig utomlands, till ett land som inte kommit lika långt i samhällsutvecklingen för att förstå problemen och på riktigt göra skillnad.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Är du ny student är mitt bästa tips att medverka på introduktionsveckorna. Här har du möjligheten att lära känna nya människor samt få värdefull information, inte bara om skolan utan om Gävle i helhet.

PS Sök upp någon i klassen över dig för att komma över kurslitteratur, då spar du tid, pengar och miljö!

Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-10-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)