Att läsa på Personal- och arbetslivsprogrammet

Jenny Eriksson

Alumn, Personal- och arbetslivsprogrammet

Varför valde du just den här utbildningen?
Jag valde PA-utbildningen för att få möjlighet att arbeta med människor kopplat till arbetsplatser och organisationer. Det har alltid intresserat mig. Utbildningen innehåller psykologi, en del ekonomi och arbetsrätt och läran om organisationer, vilket jag tycker känns som relevant kunskap vart jag än kommer att jobba.

Vad var det bästa med utbildningen?
Utbildningen bjuder på bred kompetens ifrån samhällsnivå till individnivå med intressanta föreläsningar och litteratur.

Känner du att du har nytta av utbildningen i ditt yrkesliv?
Jag har definitivt nytta av utbildningen. Framför allt är det inom informationssökning, analysering och mitt sätt att uttrycka mig i tal och skrift som jag känner att jag utvecklats. Men jag känner även att jag har nytta av kurser som gruppsykologi, arbetsrätt och personalarbetets innehåll.

Vad är det bästa med Högskolan i Gävle?
Jag tycker Högskolan erbjuder ett brett val av kurser och program och att campusområdet är en trevlig miljö att vistas i.

Vad gör du nu?
Jag jobbar på IKEA i Valbo som HR Co-worker och trivs väldigt bra!

Hur ser dina framtidsplaner ut?
Mina framtidsplaner är att arbeta kvar inom HR, jag har en bred roll i dag om man ser till arbetsområden, strävan är att få mer kunskap och erfarenhet inom hela HR och på sikt utvecklas till chef eller ledare.

Har du något tips till den som ska söka till högskolan?
De råd jag kan ge är att det är viktigt att du känner dig studiemotiverad och nyfiken på att vilja lära dig (under vissa perioder är det ganska så intensivt). Du ska vara intresserad av att vilja förstå hur människor fungerar i arbetslivet samt organisationsstrukturer.

Publicerad av: Camilla Haglund Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2017-01-18
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)