Att läsa Kommunikationsprogrammet

Mikael Sundberg

Namn: Mikael "Micke" Sundberg
Ålder: 23
Hemort: Brunflo, Östersund (Jämtland)
Utbildning: Kommunikationsprogrammet - inriktning professionellt skrivande

 

Jag har alltid varit intresserad av berättelser i olika former


Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
Programmet jag var intresserad av och blev antagen till råkade finnas här. Sen hade jag inte sett Gävlebocken tidigare, så det hjälpte beslutet också.

Varför valde du just den här utbildningen?
Jag har alltid varit intresserad av berättelser i olika former, speciellt vad som kan uttryckas i det skrivna språket. Så jag ville bli bättre på att uttrycka mig i text och få en värdefull utbildning på kuppen.

Vad är det bästa med utbildningen?
Att skriva små, dumma historier och sedan diskutera dem i grupper med andras, kanske inte lika dumma historier, har varit väldigt roligt och givande. Men det är kanske inte de mest produktiva egenskaperna man lär sig om man inte ska bli någon form av författare, därför (även om det inte är lika roligt) gillar jag verkligen att vi får lära oss saker som journalistik, typografi, massmedieteorier och en massa kurser som kan innefatta ordet "kommunikation".

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?Mycket givande om man gillar skrivande (vilket är kanske ganska uppenbart, men ändå). Dessutom är det helt makalöst hur fantastiskt kreativa och smarta historier och texter som personer kan skriva om de får en prompt och ett par timmar. Alltid lika fascinerande att se vad klasskamraterna hittar på.

Vad är det bästa med Gävle?
Det är inte för stort och det är inte för litet. Det är heeeelt perfekt.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Något som utnyttjar och främjar mina kreativa sidor, som gör folk glada och kanske till och med underhåller och som låter mig skriva "och" fem gånger i grammatiskt korrekta meningar.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Ofta svårt att veta vad man vill om man inte har testat det först. Därför kan det vara smart att inte börja högskola direkt efter gymnasiet. Funkade för mig.

 

Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-04-13
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)