Att läsa Kommunikationsprogrammet

Ingress

Elisabeth Pimsan Ivarsson

Namn: Elisabeth "Pimsan" Ivarsson
Ålder: 43 år
Hemort: Stockholm
Program: Kommunikationsprogrammet - inriktning professionellt skrivande

Detta är det enda programmet som lär studenter hur de klarar av skrivandet som yrke i den digitala tidsåldern.

Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
För att Gävle hade ett professionellt program för skrivande och skriva är det jag älskar att göra. Ett extra plus är att Gävle är relativt nära Stockholm så jag behöver inte göra mig av med min lägenhet i Stockholm.

Vad är det bästa med utbildningen?
Lärarna Aase Berg och Jan Sjölund har en oerhörd kompetens och kunskapsbredd då det kommer till skrivande. Man lär sig något nytt att applicera i sitt skrivande på varje lektion. Vi lär oss journalistiskt skrivande, copywriting (kommersiellt), skönlitterärt skrivande samt akademiskt skrivande. Klasskamraterna är underbara människor och jag har fått många nya, riktiga vänner.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Detta är det enda programmet som lär studenter hur de klarar av skrivandet som yrke i den digitala tidsåldern. Eleverna förbereds noga och får reda på hur de navigerar i det nya medielandskapet. Böckerna på programmet är kunskap som varar. Jag tänker spara varenda bok.

Vad är det bästa med Gävle?
Gävlebor är trevliga, tillmötesgående och hjälpsamma. Naturen är vacker: den forsande Gavleån under broarna, de många fina villorna, Gävles blåa konserthus som stiligt tronar upp sig bakom Milles skulpturgrupp Musicerande änglar.

Man får energi, inspiration och blir glad av Gävle.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Författare.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Sök nu! Gävle är en jättefin studentstad med kompetenta lärare. Det kommer att förändra ditt liv till det bättre. Att gå till högskolan från järnvägsstationen eller centrum är en fin promenad på cirka 22 minuter. Det finns mycket att titta på då man går och ibland får man med sig klasskompisar på promenaden, så jag rekommenderar en promenad till skolan.

Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-05-29
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)