Att läsa Kommunikationsprogrammet

Cecilia Dixon

Namn: Cecilia Dixon
Ålder: 27 år
Hemort: Hamrånge
Program: Kommunikationsprogrammet - inriktning professionellt skrivande

Att få möjlighet att dela med sig av sina texter och lufta dem med andra har varit oerhört givande


Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
Jag är uppvuxen i en liten ort 3 mil norr om Gävle, sedan har jag bott i Gävle nästan alla mina vuxna år. Så det var så passande att min drömutbildning fanns här. Jag gick inte i tankar om högskolestudier förrän ganska sent då jag var rätt skoltrött efter studenten. När jag väl började leta så hittade jag den här utbildningen. Jag sökte in två gånger innan jag kom in som reserv. Då hade jag redan börjat studera i Örebro, men när jag såg att jag kommit in så tog jag min resväska och åkte hem igen nästan direkt.

Varför valde du just den här utbildningen?
Jag valde den här utbildningen för det kreativa skrivandet, för att det fanns en utbildning med det utbudet som den tillhandahåller.

Vad är det bästa med utbildningen?
Kreativt skrivande kurserna är det absolut bästa. Att få möjlighet att dela med sig av sina texter och lufta dem med andra har varit oerhört givande då jag aldrig riktigt vågat göra något med allt mitt material förr. Jag har växt otroligt mycket i mitt skrivande genom den här utbildningen.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Att vi fått möjlighet att läsa journalistik, copywriting samt medier och typografi är ett extra plus, något som jag tyckt varit väldigt intressant och roligt. Vi får även lära oss mycket om media och dess historia genom den här utbildningen, man ser allt med lite andra mer kritiska ögon nu.

Vad är det bästa med Gävle?
Det allra bästa med Gävle är att det är nära till allt, det är en lagom stor stad och man kan ta sig smidigt överallt. Det finns gott om cafeér och pubar som erbjuder plats för både studier och nöje. Det finns bra förbindelser med bussar och tåg om man pendlar. Staden ligger ju så bra till här längs med kusten, ganska precis mittemellan Stockholm och Sundsvall. Dessutom har vi fina utomhusanläggningar för aktiviteter under alla säsonger, som Hemlingbys friluftsområde och självaste Boulognerskogen som numera också har en badplats.

Vad vill du jobba med i framtiden?
I och med kurserna i journalistik och copywriting har jag fått upp ögonen för att få ut mina ideér i mer än bara text. Jag kommer alltid vilja skriva skönlitterärt men jag vill likväl söka mig till ett arbete där jag kan få ut lite mer verklighet också. Det är en svår fråga att svara på, jag kan inte riktigt säga något särskilt yrke jag vill söka mig till, mer än att jag vill förmedla känslor med text och beröra människor på ett eller annat sätt.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Ett hett tips att ta med sin cykel, eller skaffa en, det är så smidigt att ta sig överallt med en cykel. Sen kan jag väl bara trycka ännu mer på vilken mysig stad Gävle är, och hur fin skolan är som ligger omhuldad av stadsparken. Du behöver inte få panik över att inte hitta här, man kommer snabbt in i hur allt ligger till. Söker du kurslitteratur finns det grupper på facebook där studenter från tidigare årskurser lägger ut litteratur för en billigare peng än att köpa nya. Du kan även söka boende via facebookgrupper. I övrigt så är Gävle en utmärkt studentstad, jag skulle själv vilja känna känslan av att kliva av tåget här första gången.
Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-04-25
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)