Att läsa Kommunikationsprogrammet

Bonnie Zell

Namn: Bonnie Zell
Ålder: 25
Hemort: Göteborg
Program: Kommunikationsprogrammet: inriktning kommunikatör.

 Jag drömmer om ett arbete där jag dagligen får vara nytänkande, kreativ och där utvecklingen aldrig avtar

Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
Jag hamnade i Gävle av en ren slump och bestämde mig för att testa på studielivet. Prickade helt fel på vad jag skulle plugga, men trivdes jättebra på högskolan. Lyckligtvis sammanföll det med att Kommunikationsprogrammet startade, så då föll bitarna på plats.

Varför valde du just den här utbildningen?
Jag har nog varit kommunikatör sen långt innan jag ens visste om att det fanns ett yrke som hette kommunikatör. Men det var först när jag läste programbeskrivningen på Högskolan i Gävles hemsida som det slog mig att det var det här jag var ämnad för. Jag har alltid tyckt om att kommunicera och tror att ord är det mest kraftfulla verktyg människan har – så när jag läste om utbildningen kändes det självklart. Det kändes hemma.

Vad är det bästa med utbildningen?
Med risk att låta klyschig måste jag säga att det är människorna jag lärt känna. Media- och kommunikationsvetenskap behandlar många olika aspekter av kommunikation och till skillnad från många andra ämnen finns det mycket vi läser som inte har definitiva, korrekta svar – eftersom det ofta handlar om tolkning och förståelse. Detta har lett till många intressanta diskussioner vilket i sin tur inte bara lett till ökad förståelse och ytterligare fascination för kommunkationsämnet, utan även vänskaper.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Utbildningen har även en halv termins praktik, vilket är en fantastisk möjlighet att få lära sig omsätta sina teoretiska kunskaper i praktiken. Att förbereda sig inför sitt kommande arbetsliv, helt enkelt. Så bra.

Vad är det bästa med Gävle?
Liksom de flesta andra är jag en ganska komplex människa. Jag älskar stadskänsla och har alltid trott att jag måste bo i en storstad för att känna mig hemma. Men samtidigt vill jag vara naturnära och har stor passion för hälsa och träning. Gävle har lyckats kapsla in allt jag tycker är härligt med livet in i en mellanstor stad. Jag har aldrig känt att jag saknar någonting här, tvärtom har jag flera gånger blivit överraskad över alla möjligheter som finns. Och när behovet av riktig storstadspuls kommer krypande så finns ju portalen till resten av världen (också känt som Arlanda) bara cirka en timme bort. 

Vad vill du jobba med i framtiden?
Jag vill leda, kommunicera och organisera. Jag drömmer om ett arbete där jag dagligen får vara nytänkande, kreativ och där utvecklingen aldrig avtar. Var den arbetsplatsen finns är ännu oklart – jag är öppen för det mesta.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Det är alltid bra att lyssna på tips och råd från andra som studerat – men glöm inte att det är din, och ingen annans, utbildning det gäller. Så fundera över vad du ser dig själv i framtiden och matcha det med ett program som tilltalar dig. Ta dig tid att läsa igenom kurserna som ingår i programmet och bli inte rädd om någonting känns nytt och främmande, du lär dig! You’ve got this!

Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-03-23
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)