Att läsa Fastighetsmäklarprogrammet

Emma Andersson Hejll

Namn: Emma Andersson Hejll
Ålder: 23
Hemort: Båstad
Program: Fastighetsmäklarprogrammet
Det här gör jag när jag inte pluggar:
Jag ägnar mycket av min tid åt styrelsearbete. Jag har äran att sitta med i Högskolemäklarna så mycket av min tid och energi läggs där. Utöver skolan och styrelsen älskar jag att umgås med mina vänner, resa och ta mig an nya projekt.

Vi får tidigt kontakt med näringslivet och får väldigt snabbt möjlighet att komma ut och börja med praktiken.

Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
Jag valde Högskolan i Gävle av tre anledningar. Den första, och den anledning jag tror var den som vägde tyngst, var ryktet som just Fastighetsmäklarprogrammet har på Högskolan i Gävle. För mig var det viktigt att få ut så mycket som möjligt redan under studietiden för att vara så förberedd jag bara kan den dagen jag ska ut i arbetslivet. Att utbildningen faktiskt erbjuder säljkurser redan under studietiden var ett stort plus för mig.

Sedan visste jag redan innan jag började plugga att jag vill jobba i Stockholm när jag är färdig och då blev Gävle ännu mer ett självklart val. Jag såg det också som en otrolig möjlighet att komma till en helt ny stad, inte känna någon utan börja helt från noll och skapa ett helt nytt kontaktnät.

Varför valde du just den här utbildningen?
För mig har det alltid varit en självklarhet att jag ska jobba med människor. Efter studenten velade jag lite fram och tillbaka med vilket yrke jag trodde skulle passa mig bäst. Drygt ett år efter började jag jobba som säljare i Stockholm och insåg väldigt fort att det är sälj jag vill hålla på med. För mig var det viktigt att det skulle vara ett yrke där jag faktiskt kan hjälpa människor och där jag känner att det jag gör är viktigt för dom. Jag vill inte bara uppfattas som en ”vanlig” säljare så då kändes fastighetsmäklare som det jag letade efter.

Vad är det bästa med utbildningen?
Alla möjligheter jag fått. Tidigt in på utbildningen märkte jag hur otroligt mycket uppskattning och fördelar vi fastighetsmäklarstudenter faktiskt får. Vi får tidigt kontakt med näringslivet och får väldigt snabbt möjlighet att komma ut och börja med praktiken. Tack vare det goda ryktet som utbildningen faktiskt har hittade jag ganska direkt ett kontor där jag kände att jag ville börja.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Alla som vill får jobb direkt efter utbildningen. Vi blir otroligt bortskämda av mäklarföretagen vilket underlättar plugget de dagar då det känns tufft.

Vad är det bästa med Gävle?
Jag hade verkligen inga som helst förväntningar innan jag flyttade upp till Gävle men jag måste säga att jag blev positivt överraskad. Här är gångavstånd till allt. I princip allting finns här och det är en stad som känns väldigt lagom under tiden man pluggar. Det finns lagom mycket att göra men ändå inte för mycket för att man inte skall hinna med plugget. Ett stort plus är utbudet av alla restauranger som finns, superbra verkligen!

Vad vill du jobba med i framtiden?
Jag vill jobba som fastighetsmäklare i Stockholm de första åren när jag blir färdig. Efter det är min förhoppning att kunna öppna upp ett eget kontor och få bygga upp mitt eget gäng som har samma ambitioner och driv som jag.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Våga sök. Det är otroligt kul att plugga och jag tror det är en viktig del i livet som du kommer kolla tillbaka på sen och vara tacksam över att du fått uppleva. Utöver allt du lär dig i skolan får du vänner för livet och otroliga minnen att bära med dig resten av livet. Jag är så glad att jag valde just Högskolan i Gävle och påminner mig själv varje dag om hur lyckligt lottad jag är som fått ut så mycket av det.

Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-11-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)