Att läsa Byggnadsingenjörsprogrammet

Benjamin Bondsman

Namn: Benjamin Bondsman
Ålder: 29
Hemort: Gällivare
Program: Byggnadsingenjörsprogrammet

Nyfikenhet och intresse för problemlösning är två egenskaper som jag är född med och ingenjörsyrket handlar om identifiering av problem och sedan hitta relevanta lösningar.

Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
För min framtida karriär är det viktigt att jag har en stark grundläggande utbildning som täcker det mesta inom byggnadsingenjör. Genom programmets webbsida kunde jag komma åt rimlig information om programmet, innehållet i kurserna och fokusområden. De anledningarna fick mig utan tvekan att välja Högskolan i Gävle.

Varför valde du just den här utbildningen?
Nyfikenhet och intresse för problemlösning är två egenskaper som jag är född med och ingenjörsyrket handlar om identifiering av problem och sedan hitta relevanta lösningar. Dessutom är byggnadsingenjörsbranschen i ständig utveckling och nyansering, vilket medför uppgradering av gamla byggnader (ombyggnad) och utveckling av nya -så goda möjligheter till arbete inom branschen är långsiktigt.

Vad är det bästa med utbildningen?
Utbildningsupplägget är en kombination av relevanta och nödvändiga kurser som innehåller värdefulla kunskaper som en ingenjör minst behöver kunna innan arbetslivet som ingenjör kan starta. Dessutom täcker utbildningen ett brett utbud av olika områden inom byggnadsingenjörsyrket.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Det absolut bästa med utbildningen för mig är att den inte är speciellt inriktad. Utan jag som ingenjör har möjlighet att arbeta med/inom olika områden till exempel energifrågor, konstruktör, arkitekt, miljöfrågor mm. Under utbildningstiden lär man sig som student inte bara arbetsmetoder, utan också stresshantering och samarbete och utveckling av egna idéer genom att utföra självständiga projekt i form av inlämningsuppgifter.

Vad är det bästa med Gävle?
I Gävle finns det goda möjligheter till arbete (deltidsjobb) för studenter. Olika aktiviteter erbjuds av olika organisationer och på Högskolan i form av workshops, konferenser och föreställningar. På Högskolan i Gävle finns det goda möjligheter att komma i kontakt med stora företag och planera framtidsarbete.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Min framtidsplan är att utveckla en lång karriär inom ingenjörsbranschen med fokus på utveckling och expansion av smarta, energisnåla och hållbara konstruktioner -och bidra till en bättre miljö,  ett bättre samhälle och en bättre omvärld.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Byggnadsingenjörsprogrammet är ett roligt program som tidigt väcker intresse och nyfikenhet hos studenter men ger också väldigt goda möjligheter till arbete både hemma och internationellt. Dessutom är programmet relevant för studenter som har intresse för att studera vidare/ fördjupa sig inom ämnet.

 

Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-09-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)