Co-op gav en boost

När Matilda Persson blev färdigutbildad automationsingenjör fick hon flera jobberbjudanden. Hon valde att fortsätta på BillerudKorsnäs i Gävle, där hon gjort sin praktik under Co-op-perioden.

Matilda Persson

Matilda Persson

Namn: Matilda Persson
Program: Automationsingenjör (Co-op)

Hur har du det på jobbet idag?
Jag trivs jättebra, det är lite mycket att göra just nu men det är nästan då det är som roligast. Idag har jag programmerat några nya funktioner till en av våra robotar.

Du har gått Co-op hos oss, hur var det?
Det var toppen! Jag trivdes verkligen med upplägget att varva praktik med studier. Det var skönt att få byta miljö och jobba lite efter en intensiv pluggperiod, och när jag kom tillbaka till skolan igen var motivationen på topp. Jag fick programmera mycket och tänka ut egna lösningar, vilket var väldigt givande och utvecklande. Och inte minst en självförtroendeboost!

Hjälpte det dig när du sökte jobb?
Jag fick jobb där jag hade min praktik, så det har absolut hjälpt. Jag fick även andra jobberbjudanden. Det var en stor fördel att jag hade lite arbetserfarenhet redan när jag tog examen. Jag har samma typ av uppgifter i jobbet nu, som jag hade under praktiken.

Nåt spännande som händer på jobbet framöver?
Jag ska så småningom börja med att uppgradera ett HMI (operatörsbilder), det ska bli väldigt kul eftersom jag hade HMI i fokus i mitt examensarbete också.

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-10-29
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)