Master Programme in Energy Engineering Online 60 hp

Tillgång på energi i form av elektricitet, kyla och värme kommer alltid att vara en fundamental förutsättning för ett uthålligt samhälle.

Nya förutsättningar för energiområdet

Högre ställda miljö- och effektivitetskrav är en stor utmaning för forskning och utveckling och en garanti för en dynamisk utveckling av energisystemen. Nya miljövänliga och effektiva energiomvandlingsmetoder och, inte minst, effektivare energianvändning tillhör dagens och morgondagens absolut viktigaste forskningsområden.

Ingenjörer med integrerat synsätt

Ett allt mer integrerat synsätt kommer att krävas av morgondagens ingenjörer där frågor om teknik, ekonomi och miljö måste behärskas samtidigt. Den tekniska förståelsen och förmågan att analysera och modellera små eller stora energisystem är en förutsättning för att ekonomi och miljöfrågor ska hanteras i sitt rätta perspektiv.

Avreglerad och internationaliserad elmarknad

Energi är ett mycket stort arbetsområde där energibehov i olika länder med olika klimat ska tillfredsställas med ofta helt olika förutsättningar. Detta innebär möjligheter att arbeta med en mängd olika nya, miljövänliga, effektiva och innovativa tekniklösningar och system på en marknad som är global.

Sista ansökningsdag 15 januari!

Master Programme in Energy Engineering Online är ett internationellt program och har sista ansökningsdag 15 januari. Din ansökan gör du direkt på antagning.se.

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav
- Examen på grundnivå som omfattar minst 180 högskolepoäng - Minst 18 hp termodynamik, strömningsmekanik och värmeöverföring - Engelska 6

Urval
Högskolepoäng

Ansökan

Start
Studieform
Studietid
Anmälan *
Hösten 2021
Distans
2021 - 2022
Antal platser: 40
Studieort: Ortsoberoende
Anmälningskod: HIG-19718
Undervisningsspråk: Engelska
Studietakt: Helfart
Anmälan:
Hösten 2021
Distans
2021 - 2022
Antal platser: 40
Studieort: Ortsoberoende
Anmälningskod: HIG-19708
Undervisningsspråk: Engelska
Studietakt: Helfart
Anmälan:

*) Webbanmälan öppnar senast en månad före sista anmälningsdag. För exakta datum se antagning.se: Viktiga datum

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-10-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)