Nyheter


 • Corona: Högskolan går över till nätbaserad undervisning
  Undervisning ska bedrivas nätbaserat på distans och anställda ska fortsätta arbeta hemifrån så långt det är möjligt.
  Läs mer

 • Internationella GIS-dagen är 18 november. Välkommen på internationella GIS-dagen 18 november!
  18 november uppmärksammar Högskolan i Gävle den internationella GIS-dagen i samarbete med Lantmäteriet och Future Position X. GIS-dagen innehåller ett antal digitala föreläsningar om aktuell GIS-forskning och om hur tekniken används av näringslivet inom regionen.
  Följ länken nedan om du vill delta.

  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Sluta skjuta upp
  Tisdagen den 17 november bjuder Högskolan in till den sjunde föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av pedagogiskt stöd och ger råd om hur du kan ta tag i dina studier.
  Läs mer

 • Bild Inloggningssida remote desktop Högskolans fjärrskrivbord uppgraderas
  Under den kommande drifthelgen 14-15 november påbörjas en uppgradering av Högskolans fjärrskrivbordstjänst, Remote Desktop.
  Läs mer

 • Väska med visionen Berätta hur du gör skillnad och tävla om en välfylld goodie bag!
  Vi påminner om Högskolans tävling kring den nya vision och de nya kärnvärden. För att vara med och tävla om fem välfyllda goodie bags ska du beskriva hur du gör skillnad och vad trovärdighet, öppenhet och kreativitet är för dig. Tävlingen stänger nästa vecka den 18 november.
  Läs mer

 • Elin Eldebrink, Frida Eldebrink och Villiam Haag. Elitidrottare gör dubbla karriärer med hjälp av Högskolan
  Tre meriterade elitidrottare pluggar nu vid Högskolan i Gävle genom satsningen Elitidrottsvänligt lärosäte. Upplägget underlättar för idrottare som vill kunna fortsätta att idrotta på elitnivå samtidigt som de studerar för att få en karriär vid sidan om idrotten.
  Läs mer

 • Corona: Beslut om undervisningen under vårterminen
  Rektor har beslutat att Högskolans undervisning under vårterminen ska genomföras på det sätt som annonserats, med anpassning till pandemin. Moment som inte kan genomföras på ett smittsäkert sätt ska ske nätbaserat.
  Läs mer

 • Hur du väljer rätt inloggningsalternativ Ändrad inloggning i Ladok
  Inloggningsverktyget till Ladok har bytts ut. Just nu kan det tyvärr innebära problem med inloggningen om du valt Gavle istället för Gävle.
  Läs mer

 • Biblioteket. Besök biblioteket även på lördagar

  Från och med den 7 november börjar Högskolans bibliotek att ha öppet även på lördagar, kl. 10–14.
  Läs mer

 • Ritad bild av olika glas förknippade med alkohol, t.ex. vin- och ölglas Är du orolig för att du dricker för mycket alkohol eller att någon annan gör det?
  Studenthälsan uppmärksammar nationella riskbruksveckan och uppmanar dig att fundera över dina alkoholvanor. På Studenthälsans webbsida finns mer information om alkohol och riskbruk. Du är också välkommen att kontakta oss för information, stöd och hjälp.
  Läs mer

 • Väska med visionen Vinn en välfylld goodie bag genom att berätta hur du gör skillnad!
  Högskolan startar idag en tävling med syftet att öka kännedomen om Högskolans nya vision och kärnvärden. För att vara med och tävla om fem välfyllda goodie bags ska du beskriva hur du gör skillnad och vad trovärdighet, öppenhet och kreativitet är för dig.
  Läs mer

 • Corona: ”Fortsätt att ta ansvar”
  Matilda Ernkrans och Folkhälsomyndigheten går nu ut och uppmanar studenter och allmänheten att fortsätta att ta ansvar och inte utsätta sig själv och andra för risker i samband med pandemin. Samtidigt pågår förberedelser för beslut på Högskolan i Gävle om vad som ska gälla för vårterminen.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag i rosa på en turkos bakgrund Vad gör du på tisdag?
  Skjuter du upp dina studier? Har du svårt att få till innehållsförteckningen i Word? Känner du obehag kring att tala inför en grupp? Vill du få till ett grymt personligt brev och CV? Svarade du ja på någon av frågorna ska du kolla i föreläsningsserien "Alltid på en tisdag".
  Läs mer

 • Kollage med Linn Johansson och miljö i Sätra med byggnad, klotter och buskar. Student får pris för studie om kvinnors trygghet i Sätra
  Fler lampor, fri sikt och mer folk i rörelse. Det är faktorer som kan öka tryggheten för kvinnor i bostadsområdet Sätra i Gävle, visar en studie som samhällsplanerarstudenten Linn Johansson nu vunnit ett pris för.
  Läs mer

 • Bild omslaget LEVE! nummer 3. Foto på Sara Duppils. ”Det här är ett område som har varit stigmatiserat länge i Sverige”
  Spiritism, patienters delaktighet inom vården och succén med co-op-utbildningar. Det är några ämnen som du kan fördjupa dig inom i det nya numret av LEVE! från Högskolan i Gävle.
  Läs mer

 • Missade du informationspasset om akademiskt skrivande den 22 september?

  Nu finns en sammanfattning av passet "Att skriva akademiskt" publicerad på webben.
  Läs mer

 • Corona: Uppdatering om smittspridning och utmaningar med tentamensperioden
  Nu finns frågor och svar om hur Högskolan agerar om någon student diagnosticeras med covid-19. Här nedan får du också viktig information om den kommande tentamensperioden.
  Läs mer

 • Vill du bidra till att utveckla HiG:s distansutbildning?
  Just nu pågår ett utvecklingsarbete kring HiG:s distansundervisning inom ramen av projektet ”Utveckling av Högskolans distansutbildning”. Högskolan i Gävle har under 2020 tilldelats 2,3 miljoner för kvalitetshöjande insatser och kompetensutveckling.
  Läs mer

 • Studenterna nöjda med omställning till distans
  Omkring tre av fyra studenter tyckte att Högskolan skötte omställningen till följd av Covid-19 bra.
  Det visar en enkätundersökning som gick ut via kursutvärderingarna i våras.

  Läs mer

 • Hjälp våra forskare förstå hur du som student påverkats av COVID-19
  Genom att svara på frågorna i enkäten hjälper du forskare att förstå hur du som student hanterat olika problem som COVID-19-pandemin orsakat, så att vi kan utveckla stödstrategier för mental hälsa och välbefinnande.
  Läs mer

 • Skriv ut från din egen enhet via Mobility print
  Om du vill skriva ut från din mobil, dator eller surfplatta rekommenderar IT att du använder dig av tjänsten Mobility Print.
  Läs mer

 • App för ditt schema

  Det finns en gratis schema-app för dig som är student på Högskolan i Gävle. I appen "KronoX" kan du söka upp ditt schema och spara det för att enkelt komma åt det nästa gång.
  Läs mer

 • Koppla upp dig på Högskolans trådlösa nätverk - Eduroam
  Eduroam står för Education Roaming och ger dig tillgång till säkert internet (wifi). Det finns tillgängligt på Högskolan i Gävles campus men även på andra lärosäten, Arlanda flygplats, vissa tågstationer och hotell.
  Läs mer

 • Covid-19: Att tänka på inför höstterminen på Högskolan i Gävle!
  Välkommen till Högskolan i Gävle om du är ny student och välkommen tillbaka om du redan studerar här. Under höstterminen finns det några saker att tänka på för att vi tillsammans ska hjälpas åt att få en så bra start som möjligt, och samtidigt undvika smittspridning till följd av den pågående pandemin.
  Läs mer

 • Lisa Olsson och Satu Moberg. Digital introdag. Hello & more. Se vår digitala introdag Hello & more i efterhand
  Den 26 augusti livesände vi studentintroduktionen Hello & more. Du kan även se sändningen i efterhand, när det passar dig!
  Läs mer

 • Ladda hem Office-paketet gratis
  Som student vid Högskolan i Gävle har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.
  Läs mer

 • Välkommen du som är ny student!

  På onsdag den 26 augusti bjuder Högskolan i Gävle in dig som är ny student till en digital introduktionsdag - Hello & more. Välkommen!
  Läs mer

 • Jennifer Andersson "Dagen efter examen begav jag mig till Tyskland"
  Att ha jobbat utomlands är guld värt att ha på cv:t, säger Jennifer Andersson som läst industriell ekonomi vid Högskolan i Gävle. Hon påbörjar nu sin praktik i Köln, Tyskland, och tänker sig att arbeta där.
  Läs mer

 • Regnbågsflagga, Gävle Pride. 20200820. Högskolan hissar regnbågsflaggan under Gävle Pride
  Den 20–23 augusti flaggar Högskolan i Gävle med regnbågsflaggan. Det gör vi för att uppmärksamma Gävle Pride och alla människors lika värde.
  Läs mer

 • Ylva Fältholm, rektor Covid-19: Höstterminen blir en blandning av campus- och nätbaserad undervisning
  Nu pågår de sista förberedelserna inför höstterminen. Målet är att om man har kommit in på en campusförlagd utbildning så ska man läsa på campus, men med hänsyn till pandemin.
  Läs mer
Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-04-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)