Introduktionsdag 2021

Introduktion och upprop

Lite nervöst, massor av ny information och människor du inte känner. Så brukar det vara att komma till en ny miljö. Så kommer det nog vara för dig som är ny student på Högskolan i Gävle också, men förhoppningsvis inte så länge. På den här sidan har vi samlat information och filmer där vi digitalt välkomnar dig till Högskolan och studentstaden Gävle.

Rektor Ylva Fältholm hälsar dig välkommen

Nu när pandemin råder och vi inte har någon fysisk introduktionsdag så vill rektor Ylva Fältholm hälsa dig välkommen med en videohälsning istället.

Introduktion vårterminen 2021

Måndag 18 januari börjar vårterminen på Högskolan i Gävle. I ditt välkomstbrev hittar du info om vad som gäller för din utbildning under dagen.

Här hittar du ditt välkomstbrev

Kårens aktiviteter under introduktionen

Vanligtvis brukar det anordnas inspark och vara en massa aktiviteter på campus under första veckorna på terminen. Nu gör omständigheterna att det blir lite annorlunda. Kolla in på Gefle Studentkårs hemsida för att få aktuell information om aktiviteter under introduktionen och vårterminen.

Are you an international student?

The International Office organise an introduction for international students.

More information abouth the international introduction day

Canvas, Ladok och Zoom

Det är många saker som kan verka krångliga i början av dina studier. Det är olika system och program, hur får jag bra studieteknik med mera. Men för att ge dig en överblick och underlätta att komma igång har vi samlat informationen på ett ställe.

Stöd för dig som är ny student

Filmer

Häng med på campuspromenad!

Här får du chansen att bekanta dig med campus och den härliga miljön runt Högskolan. Du får hänga med in i biblioteket, se var du tar dig in på Högskolan och självklart var du kan köpa kaffe.

Gefle Studentkår välkomnar dig!

Delar av kårens styrelse tipsar om vad som du student erbjuds. Det kan vara kvalitets- och utbildningsfrågor eller om din studiemiljö du behöver hjälp med. Studentombudet finns till hjälp om du behöver råd när det gäller dina rättigheter och skyldigheter.

Pluggtips från Lukas!

Fem tips från Lukas hur han pluggar för att hinna med både skolan och fritiden. Fixa plugghörnan hemma, planera din tid, gå på föreläsningarna, hitta pluggkompisar och såklart: Ha kul!

Gävle har mycket att erbjuda!

Bara 80 minuter från Stockholm ligger kuststaden Gävle med över 100 000 invånare. Filmen visar ställen och saker som förknippas med Gävle och som du nu får chansen att uppleva.

Virtuell tur på Högskolan

Ta en titt på våra miljöer!

Kontakt
Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Lisa Olsson Sidan uppdaterades: 2020-12-10
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)