Välkommen till Högskolan i Gävle och Masterprogrammet i arbetshälsovetenskap på helfart!

På denna sida kan du läsa viktig information om ditt program, introduktionen och hur du gör för att komma igång med dina studier.

Så här gör du för att komma igång!

Följ vår steg för steg-guide inför din studiestart. Här finns information om hur du skapar ett användarkonto och registrerar dig med mera. Kolla även igenom vår checklista, så att du inte missar något viktigt!

Introduktionsdagen Hello & more – 26 augusti

Hello & more är vår digitala introduktion till Högskolan i Gävle. Introduktionen kommer att sändas live på Facebook den 26 augusti kl. 11.00-12.00. En länk till eventet kommer i augusti. Du behöver inte ha ett konto på Facebook för att kunna följa sändningen.

Under Hello & more kommer gäster som Högskolans rektor, studentkåren och andra studenter att hälsa dig välkommen till Högskolan i Gävle och ge dig sina bästa tips för en härlig studietid. Du kommer få chansen att ställa dina frågor i vår chatt och att upptäcka hur det ser ut på vårt campus. Och mycket mer så klart – vi ses i augusti!

Färgglad bild med texten Hello & more

Viktig information inför din studiestart

Här har vi listat information om ditt program som är viktig att du tar del av inför din studiestart. Klicka på plustecknet för att läsa mer om varje del.

Om programmet

Programstart

Programstart

Programinformation och upprop hålls online den 1 september kl. 10.00 via webbmötestjänsten Zoom. En länk till webbmötet i Zoom kommer att publiceras i lärplattformen Canvas.

Här kan du läsa hur du gör och vad du behöver för att delta i ett webbmöte via Zoom

Programinformation

Programinformation från din utbildningsledare

Välkommen till masterprogrammet i arbetshälsovetenskap! Programmet handlar om hur kroppen reagerar på fysisk och psykisk belastning, hur man förebygger olika typer av arbetsskador, hur man organiserar och leder arbetet för att medarbetarna ska må bra liksom hur man på arbetsplatsen kan stimulera medarbetarna att leva ett hälsofrämjande liv. Det tar också upp hur rehabiliterande insatser för återgång till arbete efter sjukdom/skada bör genomföras samt hur man främjar tillgängligheten för funktionshindrade till arbetslivet.

Under den senare delen av utbildningen kan du genom valbara kurser fördjupa dina kunskaper i arbetshälsa antingen ur ett organisations- eller individperspektiv. Utbildningen avslutas med ett självständigt examensarbete.

Programmets upplägg

Programmet ges på helfart. Under programmet kommer du att läsa två halvfartskurser parallellt. Den huvudsakliga undervisningen kommer att ske på distans men vissa moment förekommer vid kursträffar på campus i Gävle. Inför varje kurs får du veta hur undervisningen är upplagd på kursen, och vilka moment som kräver närvaro på campus respektive distans.

De första kurserna på programmet, Arbetshälsovetenskap och Forskningsmetoder med relevans för arbetshälsovetenskap, startar tisdagen den 1 september på distans. Då ges de första uppgifterna på kurserna. Med anledning av Corona-pandemin kommer campusträffarna på kurserna att genomföras på distans. Datum för dessa tillfällen är 21-25 september och 16-20 november. Utöver dessa tillfällen förekommer flera webbaserade undervisningstillfällen under kurserna.

All information om kurserna finns på respektive kurssida på vår webbaserade lärplattform Canvas. Där finns schema, studiehandledning mm. Vi rekommenderar att du läser studiehandledningen tidigt, så att du kan planera dina studier på ett bra sätt. Kontakt med dig sker via den e-postadress som du har registrerat som din studentadress. Där hamnar till exempel aviseringar från Canvas när något nytt läggs till kurssidan. Om du är ny student på Högskolan i Gävle registreras automatiskt den e-postadress du använde på antagning.se i Ladok. Du kan själv ändra dina kontaktuppgifter i Ladok.

Studierna i masterprogrammet bygger på eget ansvar, aktivt kunskapssökande, kritiskt förhållningssätt och reflektion. Det kräver mycket eget arbete och inläsning. Undervisningen innehåller en hel del handledda grupparbeten, seminarier och redovisningar. I flera uppgifter ingår även att skriva egna texter.

Om du har några frågor kring upplägget av programmet, så är du välkommen att höra av dig till mig.

Marina Heiden
Utbildningsledare för Masterprogrammet i arbetshälsovetenskap

Inför dina första kurser

Inför dina första kurser

Här hittar du välkomstbrev till de första kurserna som ingår i ditt program. I kursernas välkomstbrev hittar du information om kursregistrering, länk till kursplan och litteraturlista, kursschema med mera. Välkomstbreven publiceras senast fyra veckor innan kursstart.

Riktat pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan din första kurs börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Introduktion

Högskolans introduktionsaktiviteter

Högskolans introduktionsaktiviteter

Högskolan i Gävle erbjuder en rad introduktionsaktiviteter för dig som är ny student.

Kontakt

Om du har frågor om programmet kan du kontakta din utbildningsledare, Marina Heiden.

E-post: marina.heiden@hig.se
Telefon: 026-64 85 44

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Lisa Olsson Sidan uppdaterades: 2020-10-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)