Välkommen till sommarkursen Religionspsykologi 15 hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på distans helfart vecka 24-33.

Kursnamn

Religionspsykologi 15 hp

Kurskod

HRP00A

Anmälningskod

33201, distans

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Sara Duppils

E-post: sara.duppils@hig.se

Tel: 070-1860010

Kursadministration

Monika Karlsson

E-post: studentsupport@hig.se

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta din kursadministratör innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Period för kursregistrering: 1 - 7 Juni

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

litteraturlista

Kursupplägg

Kursupplägg

Hej!

Välkommen till religionspsykologi I. Jag vill börja med att meddela att all undervisning kommer att ske via zoom (du kan läsa mer om zoom nedan). När du deltar på zoom ska du ha (tillgång till) och ljud och kamera påslaget. Länken till zoom-rummet kommer att finnas på Blackboard (se nedan) någon dag innan kursstart.

Det mesta av praktisk information kommer att ges i samband med introduktionen, dock några saker du bör veta redan nu:

Kursen ger en introduktion till olika teorier som används inom religionspsykologin, t.ex. rollteorin, djuppsykologins förståelse av religion som fenomen. Psykologin kring extraordinära upplevelser och sektens psykologi.

Föreläsningarna kommer att vara inspelade och läggs upp på Blackboard (Bb) ett par dagar innan föreläsningen och i anslutning till dessa kommer du att få en mindre uppgift som du ska göra till undervisningstillfällena. Dessa undervisningstillfällen kommer att vara seminarium som är baserade på de inspelade föreläsningarna. Om du inte deltar på ett eller flera seminarium får du istället lämna in uppgifterna och diskutera dem på Blackboard. Detta kommer du att kunna läsa mer om i studiehandledningen.

Studiehandledningen kommer du att finna på Blackboard någon vecka för kursstart. Läs igenom den noggrant. Där finner ni all information ni behöver för att klara av kursen, samt examinerande uppgifter.

Kurslitteraturen kommer att användas på olika sätt under kursen. En del är central och kan/bör läsas från pärm till pärm (däribland "Den religiösa människan"), annan litteratur används som referens, eller för att lösa vissa specifika uppgifter. Det kan även tillkomma relevanta artiklar som ska användas. I dessa fall läggs de ut på Blackboard.

Om du av någon anledning inte planerar att delta i kursen, är det mycket angeläget att du lämnar återbud omgående.

Kursutvärdering för kursen kommer att finnas på Blackboard, det är bra om ni fyller i den i slutet av kursen.

Vänligen

Sara Duppils

Kursansvarig

Kommunikationssätt

- All information och kommunikation kommer att ske via Blackboard.
- E-mötestjänst Zoom

I kursen använder vi oss utav Zoom för att koppla upp oss. Zoom är en e-mötestjänst vid Högskolan i Gävle, och stödjer de flesta enheter och gör det möjligt att kommunicera med bra ljud- och bild även över långsamma förbindelser.

För att komma igång med zoom så surfar du in på https://hig-se.zoom.us
Video Conferencing, University of Gävle och klickar på knappen Sign in. Logga därefter in med ditt användarkonto, så skapas ditt konto på Zoom. OBS! Första gången du går in är det viktigt att du ser över dina grundinställningar för mötesrum. I god tid innan kursstart kommer jag lägga upp en direktlänk till det zoom-rum som undervisningen sker i.

För mer information och support för Zoom så besök Learning Centers hjälpsidor vid Högskolan i Gävle.

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Riktat pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Monika Karlsson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2020-06-09
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)