Välkommen till kursen Svenska för ämneslärare 61-90, 30 hp! campus

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 36-02.

Kursnamn

Svenska för ämneslärare 61-90

Kurskod

SVG506

Anmälningskod

12202 campus

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Helena Wistrand

helena.wistrand@hig.se

070-7426129

Kursadministration

Monika Karlsson

studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta din kursadministratör innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Period för kursregistrering: 17 aug - 30 aug

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Välkommen till kursen Svenska för ämneslärare (61–90) 30 hp under höstterminen 2020. Vi planerar i nuläget för att genomföra den schemalagda undervisningen på campus men håller öppet för att läget och riktlinjerna kan komma att förändras. Om campusundervisning kan genomföras som planerat sker det i form av föreläsningar och seminarier på campus samt interaktion på högskolans nya digitala lärplattform Canvas. Om campusundervisning inte kan genomföras flyttas undervisningen till Zoom.

Mer information om de olika momentens upplägg ges via den digitala lärplattformen Canvas. Kom därför ihåg att registrera dig på kursen i Ladok under veckan före kursstart så att du så snart som möjligt kommer åt den information som ges via Canvas.

Under höstterminen 2020 ges kursens moment i följande ordning:

v. 36–40: Litteraturdidaktik 7,5 hp (lärare: Britt Farstad)
Momentet Litteraturdidaktik startar tisdagen den 1 september kl. 10.15–15.00 i 31:215 för campusstudenter och samma tid på Zoom för distansstudenter. Kontrollera med schema på webben inför kursstart. I momentet är en examinerande innedag planerad till den 29 september kl. 9.30–16.00, sal 31:215.

v. 41–45: Svenskan från runtid till nutid 7,5 hp (lärare: Helena Wistrand)
I momentet Svenskan från runtid till nutid är ingen innedag planerad, utan examinerande muntliga moment planeras att genomföras i form av inspelningar i HiGPlay för både campus- och distansstudenter.

v. 46–50: Litteraturvetenskaplig fördjupning 7,5 hp (lärare: Cecilia Annell)
I momentet Litteraturvetenskaplig fördjupning är en examinerande innedag planerad till onsdag 9 december. Start- och sluttid meddelas av undervisande lärare inför momentets start.

v. 51–02: Skrivande och skrivteorier 7,5 hp (lärare: Ann Blückert alternativt vikarie).
När det gäller momentet Skrivande och skrivteorier finns ännu ingen planering av examinerande innedag klar, utan besked ges under höstterminen av undervisande lärare.

Kommunikationssätt

Kommunikationen under kursen sker i första hand vid schemalagda undervisningstillfällen, e-post och via den digitala lärplattformen Canvas. I vissa fall kan kommunikation via telefon förekomma. Varje lärare ger information om vilket kommunikationssätt som föredras.

Kom ihåg att registrera dig på kursen i Ladok under veckan före kursstart så att du så snart som möjligt kommer åt den information som ges via Canvas

Från och med höstterminen 2020 ersätter Canvas den nuvarande lärplattformen Blackboard. När du har registrerat dig på din kurs via Ladok skrivs du automatiskt in på kursen i Canvas. Det kan ta upp till 60 minuter innan ditt användarnamn lagts till i lärplattformen och du kan se din kurs i Canvas.

Logga in i Canvas

Bra att veta om tentamen

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Om du missar att anmäla dig får du endast skriva tentamen i mån av plats.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Riktat pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Monika Karlsson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2020-06-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)