Välkommen till kursen Svenska för ämneslärare 1-30 hp, distans 30 hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 36-02.

Kursnamn

Svenska för ämneslärare 1-30

Kurskod

SVG012

Anmälningskod

12205 distans

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Ann Blückert

ann.bluckert@hig.se

026-648196

Kursadministration

Monika Karlsson

studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta din kursadministratör innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Period för kursregistrering: 17 aug - 30 aug.

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Välkommen till kursen Svenska för ämneslärare (1–30) höstterminen 2020! Den schemalagda undervisningen genomförs i Zoom och examinerande innedagar genomförs på campus i Gävle. Vi planerar för att genomföra de examinerande innedagarna på campus men läget och riktlinjerna kan komma att ändras. Undervisningen genomförs i form av seminarier och föreläsningar i Zoom och interaktion på högskolans digitala lärplattform Canvas.

Studiehandledning och schema för de olika momenten i kursen kommer att finnas i Canvas. Kom ihåg att registrera dig på kursen i Ladok under veckan före kursstart så att du så snart som möjligt kommer åt den information som ges via Canvas. Under introduktionsdagen den 26 augusti kommer du att få information om kurserna i svenska.

Följande moment ingår i kursen höstterminen 2020:
v. 36–40: Språklig variation i tal och skrift 7,5 hp (lärare: Ingrid Björk, Anders Widbäck och Ann Blückert)
Momentet Språklig variation i tal och skrift startar tisdagen den 1 september kl. 13.15–15 för distansstudenter (i Zoom). I momentet blir det innedag för campus och distans den 30 september.

v. 41–45: Introduktion till litteraturstudiet 7,5 hp (lärare: Britt Johanne Farstad)
I momentet Introduktion till litteraturstudiet blir det innedag för campus och distans den 3 november.

v. 46–50: Svenska språkets struktur och utveckling 7,5 hp (lärare: Anders Widbäck)
I momentet Svenska språkets struktur och utveckling är ingen innedag planerad.

v. 51–02: Epik och didaktiska perspektiv på litteraturundervisningen 7,5 hp (lärare: Cecilia Annell)
I momentet Epik och didaktiska perspektiv på litteraturundervisningen blir det innedag för campus och distans den 17 december.

Kommunikationssätt

Kommunikationen under kursen sker i första hand vid schemalagda undervisningstillfällen och via den digitala lärplattformen Canvas samt genom e-post. I vissa fall kan kommunikation via telefon förekomma. Varje lärare ger information om hur kommunikationen ska ske.

Kom ihåg att registrera dig på kursen i Ladok under veckan före kursstart så att du så snart som möjligt kommer åt den information som ges via Canvas.

Från och med höstterminen 2020 ersätter Canvas den nuvarande lärplattformen Blackboard. När du har registrerat dig på din kurs via Ladok skrivs du automatiskt in på kursen i Canvas. Det kan ta upp till 60 minuter innan ditt användarnamn lagts till i lärplattformen och du kan se din kurs i Canvas.

Logga in i Canvas

Bra att veta om tentamen

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Om du missar att anmäla dig får du endast skriva tentamen i mån av plats.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Riktat pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Monika Karlsson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2020-06-15
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)