Välkommen till kursen Introduktionskurs i pedagogik 1-30 (distans), 30 hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Kursinformation

Kursen ges på halvfart under vecka 36-22

Kursnamn

Introduktionskurs i pedagogik 1-30

Kurskod

PEG001

Anmälningskod

 13100

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Kristina Mårtensson

E-post: kristina.martensson@hig.se

Tfn: 073- 550 00 04


Ingegerd Gunvik Grönbladh

E-post: ingegerd.gunvik.gronbladh@hig.se

Kursadministration

Jenny Jansson

E-post: studentsupport@hig.se

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta din kursadministratör innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Period för kursregistrering: 17 – 30 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Välkommen till första träffen i kursen fredagen den 4/9 kl 10.00-15.00.

Vi ses då i ett webbseminarium via följande Zoomlänk: https://hig-se.zoom.us/j/9934506240
Alla träffar kommer tills vidare att vara på distans på grund av Corona-pandemin.

Under förmiddagens kursstart (via zoom) ges en introduktion till kursen och dess moment, med tyngdpunkt på det första momentet – Introduktion till pedagogik. Vi kommer också att gå igenom studiehandledningen. På eftermiddagen ges en föreläsning om pedagogik.

Information om vårens två moment och andra träffar kommer att ges under hösten.

I kursens examinationer kommer vi att "träffas" i webbseminarium via zoom den 25/9, 6/11 och 4/12 samt 15/1 2021. Det innebär att ni behöver ha mikrofon och webbkamera. Det finns handledningar och manualer att tillgå gällande Zoom under fliken ”Webbkonferens” som finns på canvas. Förutom de examinerande webbseminarierna kommer uppföljande webbseminarium att erbjudas.

Mer information om momentupplägget får ni vid kursstart samt via studiehandledningen som kommer att publiceras på kursens sida här på lärplattformen Canvas. I kursen använder vi Canvas som kommunikationsväg och här kommer ni att finna information om kursen, eventuella ändringar med mera. Det är därför viktigt att ni under kursens gång håller er uppdaterade via Canvas då det är där vi som arbetar i kursen lägger ut information och meddelar om det sker några ändringar. Ta alltså för vana att hålla er uppdaterade på kursens Canvas-sida så att ni inte missar viktig information.

För er som vill förbereda er så rekommenderar vi att ni läser:

Svensson, L. (2009). Introduktion till pedagogik. Stockholm: Norstedts.

Varmt välkomna den 4 september önskar Ingegerd Gunvik Grönbladh, docent i pedagogik och Kristina Mårtenson, adjunkt i pedagogik

Avdelningen för utbildningsvetenskap

Kommunikationssätt

Kommunikationen sker via Canvas och via Zoom

Från och med höstterminen 2020 ersätter Canvas den nuvarande lärplattformen Blackboard. När du har registrerat dig på din kurs via Ladok skrivs du automatiskt in på kursen i Canvas. Det kan ta upp till 60 minuter innan ditt användarnamn lagts till i lärplattformen och du kan se din kurs i Canvas.

Logga in i Canvas

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Riktat pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2020-10-29
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)