Välkommen till kursen Hälsopedagogik 1-30 (distans), 30 hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Kursinformation

Kursen ges på halvfart under vecka 36-22.

Kursnamn

Hälsopedagogik 1-30

Kurskod

PEG011

Anmälningskod

 13104

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Erika Eriksson

E-post: erika.eriksson@hig.se

alt: eeo@hig.se

Tfn: 026- 64 82 26

Kursadministration

Jenny Jansson

E-post: studentsupport@hig.se

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta din kursadministratör innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Period för kursregistrering: 17 augusti – 30 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

  • Kursens schema
Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Välkomna till kursstart 31/8 - 20 kl 10.00 - 12.00.

Kursstarten sker via Zoom och ni kommer att finna länken via Canvas.

I kursen Hälsopedagogik 1-30hp ingår tre moment; - moment 1: Introduktion till pedagogik 15hp, - moment 2: Hälsofrämjande arbete 7,5hp och - moment 3: Vetenskapligt arbete i pedagogik 7,5hp. I moment 1, som går v 36-02, introduceras hälsopedagogik som kunskapsområde inom ramen för ämnet pedagogik. Faktorer av vikt för hälsopedagogiskt arbete introduceras, granskas och diskuteras, liksom pedagogiska inriktningar med relevans för det hälsopedagogiska området. Vidare studeras hälsopedagogiska frågeställningar utifrån individ-, grupp-, organisations- och samhällsperspektiv samt hur synen på kunskap, lärande och hälsa förändrats under olika tidsperioder.

Kursen är en distanskurs med upp till fem platsförlagda träffar på plats på Högskolan i Gävle. Information om dessa tillfällen kommer på grund av rådande omständigheter kring coronaviruset att komma löpande under terminen.

Kommunikationssätt

Undervisningen i kursen består bland annat av föreläsningar och webbseminarier (Zoom) – du kommer hitta information och material om detta på lärplattformen Canvas. Det är viktigt att du tar del av den informationen och håller dig uppdaterad om vad som händer i momenten och kursen. Den ej schemalagda tiden är avsedd för självstudier, det kan handla om grupparbeten och inläsning av litteratur inför seminarier och föreläsningar. Räkna med att studier på egen hand, eller tillsammans med kurskamrater, omfattar 20 timmar per vecka vid halvtidsstudier.

Viktigt att tänka på vid webbseminarier är att dessa är jämförbara med undervisningstillfällen på plats på campus. För att alla, både kursare och lärare, ska kunna höra och koncentrera sig på det som sägs och händer vid seminariet så se till att du sitter i ett avskilt rum utan störande moment. Se alltså till att avsätta "egentid" för webbseminariet så att ni kan delta på motsvarande sätt som om ni vore på plats, så att alla har lika goda möjligheter att följa med i seminariet/undervisningen.

 

Från och med höstterminen 2020 ersätter Canvas den nuvarande lärplattformen Blackboard. När du har registrerat dig på din kurs via Ladok skrivs du automatiskt in på kursen i Canvas. Det kan ta upp till 60 minuter innan ditt användarnamn lagts till i lärplattformen och du kan se din kurs i Canvas.

Logga in i Canvas

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Riktat pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Jenny Jansson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2020-08-20
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)