Välkommen till kursen Idrottsvetenskap 15hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Kursinformation

Kursen ges på helfart distans under vecka 36-45.

Kursnamn

Idrottsvetenskap

Kurskod

IDG022

Anmälningskod

14111

Ansvarig akademi

Akademin för hälsa och arbetsliv

Kursansvarig lärare

Namn: Maria Westin
E-post: maria.westin@hig.se
Telefon: 072-856 02 73

Kursadministration

Namn: Lena Hjelm
E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta din kursadministratör innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Period för kursregistrering: 17 augusti- 30 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

  • Kursens schema
  • Schemat finns tillgängligt senast 4 veckor innan kursstart.
Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Välkommen till kursen idrottsvetenskap 15 hp som startar med en kursintroduktion på Zoom fredag den 28/8 kl. 10.00-12.00. Länk till kursrum:https://hig-se.zoom.us/j/62541606106. Här kommer vi att gå igenom kursens upplägg samt ha en kortare presentation av lärare och studenter. Se till att inför kursstart införskaffa fungerande headset med mikrofon och webbkamera.

Kursen idrottsvetenskap 15 är den första kursen i det idrottsvetenskapliga programmet. För första gången ges programmet på distans med fysiska träffar vid Högskolan i Gävle. Under första kursen var ursprungstanken att vi skulle ses i Gävle två tillfällen á tre dagar. På grund av rådande Coronaepidemi har vi valt att de första planerade innedagarna den 14-16 september utgår och ersätts av undervisning på distans. Däremot hoppas vi kunna ses i Gävle som planerat den 2-4 november.

Om det inte skulle vara genomfört kommer vi att genomföra undervisningen helt på distans i kursen. Information om detta lämnas så fort vi fått besked från myndigheterna. Schemat i Kronox kommer att uppdateras i och med besked.

Utöver schemalagda träffar i Gävle förekommer regelbundet obligatoriska träffar och examinationer via videokonferensverktyget Zoom. Se Kronox-schemat för länkar och tider.

I kursen ingår praktiska och teoretiska uppgifter som till stor del bygger på eget ansvar och engagemang. Lärare finns regelbundet tillgängliga som handledare i processen. En stor del av studierna/uppgifterna sker på studentens hemort.

Studiehandledning med kursplan och litteraturlista finns tillgänglig på kursens Canvas-sida under vecka 34. Ni blir automatiskt tillagda i Canvas när ni har registrerat er på kursen.

Kommunikationssätt

Kursen är uppbyggd i utbildningsplattformen Canvas och därifrån sker all kommunikation i kursen. Föreläsningar, seminarier och en del examinationer sker via videokonferensverktyget Zoom. I samband med första kursträffen den 28/8 ges en genomgång av Canvas. Ni kommer också få en genomgång av videokonferensverktyget Zoom under första delen av kursen


Bra att veta om tentamen

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Om du missar att anmäla dig får du endast skriva tentamen i mån av plats.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Riktat pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Patrik Möllhagen Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2020-07-01
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)