Välkommen till kursen Fastighetsförmedling A, 7,5 hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 36-40.

Kursnamn

Fastighetsförmedling A

Kurskod

FEG161

Anmälningskod

11136

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Anna Engvers,

E-post: anna.engvers@hig.se

Tel: 072-8573419

Kursadministration

studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta din kursadministratör innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Period för kursregistrering: 17 augusti - 30 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Från och med höstterminen 2020 ersätter Canvas den nuvarande lärplattformen Blackboard. När du har registrerat dig på din kurs via Ladok skrivs du automatiskt in på kursen i Canvas. Det kan ta upp till 60 minuter innan ditt användarnamn lagts till i lärplattformen och du kan se din kurs i Canvas.
Logga in i Canvas

Kursen Fastighetsförmedling A 7,5 hp

Kursen Fastighetsförmedling A, 7,5 hp syftar till att ge dig som ny student på Fastighetsmäklarprogrammet en introduktion till mäklaryrket, mäklarbranschen och bostadsmarknaden i Sverige.

Du kommer under kursen att träffa flera gästföreläsare från branschen. De är experter inom sina områden och bidrar med sina kunskaper inom området. Närvaro vid dessa tillfällen rekommenderas starkt.

Kursen examineras genom en skriftlig tentamen vecka 40, genom en individuell inlämningsuppgift, samt genom en PM-uppgift som utförs i grupp. Du blir tidigt i kursen tilldelad vilka gruppkamrater du ska arbeta med. PM-arbetet som utförs i grupp avslutas med ett obligatoriskt seminarium tisdagen den 29 september, tider meddelas senare.

Vid första kurstillfället, måndagen den 31 augusti kl. 9,15 i sal 99:132, kommer programansvariga Jonas Molin och Mats Lövgren tillsammans med mig att gå igenom vad det innebär att läsa vid Högskolan i Gävle, Fastighetsmäklarprogrammets innehåll och upplägg samt Kursintroduktion för denna kurs. Då presenteras innehåll och upplägg mera i detalj. Den här introduktionsdagen kommer även att sändas live via zoom, se länk i schema.

Med anledning av den pågående pandemin så kommer kursens föreläsningar att anpassas då vi följer folkhälsomyndighetens riktlinjer. Vi erbjuder de som vill ta del av föreläsningarna på plats att göra det, dock max 50 studenter per föreläsningstillfälle. Samtliga föreläsningar kommer även att sändas live via zoom som ni får tillgång till via HiG. Jag vill dock understryka att detta ÄR en campusutbildning och att liveföreläsningar via zoom är en tillfällig lösning med anledning av rådande omständigheter. För mer info gällande zoom, se https://hig.se/Ext/Sv/Biblioteket/Learning-Center/Webbmotesverktyg/Webbmoten-via-Zoom.html

Det är ditt engagemang och din aktiva medverkan som tillsammans med de inblandade lärarnas engagemang och kunskaper bidrar till att skapa den trevliga och lärorika kurs som vi gemensamt ser fram emot. Tillsammans ska vi verka för att branschens attraktivaste mäklarstudenter utbildas här på Högskolan i Gävle.

Kommunikationssätt

I denna kurs sker kommunikationen från mig som kursansvarig genom Högskolans utbildningsplattform Canvas. På Canvas hittar du detaljerad information om kursens upplägg, schema, examinationer mm.
Logga in i Canvas


Bra att veta om tentamen

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Om du missar att anmäla dig får du endast skriva tentamen i mån av plats.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Riktat pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Eva Persson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2020-07-01
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)