Välkommen till kursen Bildpedagogik 1-30, 30 hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Kursinformation

Kursen ges på halvfart under vecka 36-22

Kursnamn

Bildpedagogik 1-30

Kurskod

BPG002

Anmälningskod

 13110

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Ingela Fernström

E-post: ingela.fernstrom@hig.se

Tfn: 070- 202 78 75 

Kursadministration

Jenny Jansson

E-post: studentsupport@hig.se

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta din kursadministratör innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Period för kursregistrering: 17 augusti – 30 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Varmt välkommen till Bildpedagogik, BPG002, 1 - 30 hp

Kursen som du har antagits till är en distansutbildning som löper över två terminer med fem träffar per termin vid Högskolan i Gävle. Träffar äger rum på fredagar kl.13:00 – 19:00 och lördagar 9:00 – 15:00. Vi arbetar i bildsalen 31:219, om inte annat anges i studiehandledningen.

Kursen, Bildpedagogik 1 - 30 hp, förenar studier i bildpedagogik med studier i och om visuell kultur. Det innebär, i den här kursen, att vi kommer att sammankoppla praktiskt bildarbete och teoretiska studier med fokus på visuell kultur och bild som pedagogiskt verktyg. Undervisningen sker i form av praktiskt arbete, litteraturseminarier och föreläsningar. Kurstillfällena är examinerande, vilket innebär att du behöver närvara och delta aktivt vid träffarna. Mellan kurstillfällena kommer du ha uppgifter att arbeta med hemma; praktiska uppgifter och skrivuppgifter, vilka också är examinerande.

Höstterminens helger:
v35: 28 och 29 augusti
v39: 25 och 26 september
v43: 23 och 24 oktober
v47: 20 och 21 november
v51: 18 och 19 december

Vårterminens helger tillkännages under höstterminen.

Vid första kurstillfället kommer ni att få en detaljerad studiehandledning för höstterminen där kursens innehåll och uppgifter beskrivs.
En materialavgift på 200 kronor/termin tas ut, mer information om det ges vid kursstart. Mer information om ämnet bildpedagogik hittar du på: Bildpedagogik

På grund av Corona-pandemin kan kursen upplägg komma att förändras.

För er som kommer resande till Gävle finns det flera billiga möjligheter till boende i Gävle bland annat:
Vandrarhem Gamla Gefle STF
Järnvägshotellet
Hotell Boulogne
Pensionat Slottstorget
Tänk på att beställa rum i god tid – det brukar vara stort tryck på helgerna!

Återigen varmt välkommen den 28 augusti klockan 13:00 i sal 31:219 på Högskolan i Gävle.

Vänligen,
Ingela Fernström, lärare och kursansvarig

Kommunikationssätt

Vi använder oss av den webbaserade lärplattformen Canvas för information och kommunikation. Inlämning av kursuppgifter sker via Canvas. Här kommer även kommentarer och respons på uppgifter att kommuniceras. Det medför att det åligger dig som student att efter kursstart sätta dig in i lärplattformens funktioner.

 

Från och med höstterminen 2020 ersätter Canvas den nuvarande lärplattformen Blackboard. När du har registrerat dig på din kurs via Ladok skrivs du automatiskt in på kursen i Canvas. Det kan ta upp till 60 minuter innan ditt användarnamn lagts till i lärplattformen och du kan se din kurs i Canvas.

Logga in i Canvas

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Riktat pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Jenny Jansson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2020-06-18
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)