Välkommen till kursen Kvantitativ riskanalys för beslutsfattande 7,5hp

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Kursinformation

Kursen ges på kvartsfart under vecka 03-22.
Kursnamn
Kvantitativ riskanalys för beslutsfattande
Kurskod

BEG306

Anmälningskod

28426

Ansvarig akademi

Akademin för teknik och miljö

Kursansvarig lärare


Fredrik Bökman

E-post: fredrik.bokman@hig.se

Tel: 026-64 82 83

Kursadministration


Elin Knutson

E-post: studentsupport@hig.seRegistrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta din kursadministratör innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Period för kursregistrering: 4 januari - 17 januari

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Kursen ges på distans. Du läser kursen i egen takt under terminen, det finns ingen schemalagd undervisning. Det finns inte heller några deadlines eller gruppövningar du behöver anpassa studietakten till. Kursen är i stort självstudier där du arbetar dig igenom ett antal moduler och avslutar med en hemtentamen vid en tidpunkt som passar dig. Det finns två obligatoriska webbsamtal med en lärare, ett efter cirka en fjärdedel av kursen och ett i slutet av kursen. Webbsamtalen läggs på dagtid eller kvällstid så att det passar dig.

Kommunikationssätt

Vi använder Canvas som lärplattform, där distribueras studiematerial, läsanvisningar, länkar med mera, och där lämnar du in dina svar på kursuppgifterna. Kommunikation med kursens lärare sker med epost eller vid behov telefon samt webbmöten (Zoom).

Övrig information
Kurslitteratur är Risk Analysis: A Quantitative Guide av David Vose (3:e upplagan, 2008). Mycket material från boken finns för närvarande tillgängligt gratis på sajten ModelAssist: EpiX Analytics LLC (2020), https://modelassist.epixanalytics.com, och ifall sajten är tillgänglig under kursen kommer det gå att följa kursen utan att ha tillgång till Voses bok.

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Riktat pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Patrik Möllhagen Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2020-11-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)