Att programmera - webbkurs med workshops

Lär dig grunderna i några programspråk med Skolverkets webbkurs Att programmera. Till hjälp kommer Högskolan i Gävle på uppdrag av Skolverket ut till er skola och handleder på plats genom fyra workshoptillfällen. När det passar er!

För dig som undervisar i matematik eller teknik

Webbkursen riktar sig i första hand till lärare som undervisar i matematik eller teknik i årskurserna 4–9 och gymnasiet, samt motsvarande skolformer inom vuxenutbildningen. Kursen lämpar sig även för dig som undervisar i andra ämnen, årskurser eller skolformer och vill lära dig grunderna i några programspråk.

Nästa kursstart vårterminen 2021

Nästa kursstart sker i januari/februari 2021. Tid och plats för de fysiska träffarna bestäms i överenskommelse mellan Högskolan i Gävle och beställande kommun/skola.

Studietakt: Enligt överenskommelse
Undervisningsform: Distans via utbildningsplattform samt fyra fysiska träffar i form av workshoptillfällen. Pga rådande pandemi kan även workshoptillfällena ske på distans, via webbkonferens, om beställaren så önskar.

Webbkursen Att programmera

Skolverkets webbkurs består av en introducerande del där du får möta några grundläggande programmeringsbegrepp. Därefter är materialet indelat i tre spår, Scratch, Micro:bit och Python. Scratch är ett visuellt programspråk där du kodar med hjälp av block. Micro:bit är en liten mikrodator med inbyggda sensorer som du kan använda för att samla in och bearbeta data. Python är ett textbaserat programspråk som lämpar sig för nybörjare, men som även används av många företag.

Spåren är fristående och du kan själv välja vilket eller vilka du vill arbeta med. För att få ett kursbevis krävs att du går minst ett av spåren och slutför ett litet quizz. Skolverket uppskattar att varje spår tar ca 12 timmar att genomföra.

Workshops

Under tiden som deltagarna följer Skolverkets webbkurs Att programmera erbjuder Högskolan i Gävle extra stöd och motivation genom fyra workshoptillfällen á två timmar. Vi träffas på överenskommen tid och plats, alternativt digitalt via webbkonferens.

Mer information och anmälan

  • På Skolverkets hemsida finns mer information om webbkursen Att programmera. Mer information om de workshops Högskolan i Gävle erbjuder får du genom att fylla i intresseanmälan nedan så kontaktar vi er.
Kontakt

För mer information kontakta:
Camilla Nordin, tel 026-64 87 46, e-post: camilla.nordin@hig.se
Signhild Olsson, tel: 026-64 89 76, e-post: signhild.olsson@hig.se

Publicerad av: Camilla Nordin Sidansvarig: Camilla Niss Sidan uppdaterades: 2020-11-13
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)