Mediaportal HiG Play

HiG Play är en mediatjänst för att spela in, lagra och spela upp bild och ljud. Tjänsten används för film som visas i lärplattformen eller på Högskolans webbsidor. HiG Play har ett eget inspelningsverktyg, Kaltura Capture.

HiG Play finns integrerat i högskolans lärplattformar, och som student använder du verktyget därifrån för att skapa filmklipp som du sedan kan bifoga på olika ställen i din kurs.

HiG Play via Blackboard

HiG Play finns integrerat i lärplattformen Blackboard. Inspelningar och filer hanteras via modulen My Media som du lägger till på din startsida. För att publicera filmklippet där din lärare vill ha det, går du via texteditorn i till exempel din inlämningsuppgift eller inlägg i ett diskussionsforum.

HiG Play via Canvas

HiG Play finns integrerat i lärplattformen Canvas. Inspelningar och filer hanteras via My Media i vänstermenyn för vardera kurs. Läraren för kursen avgör om du ser My Media i kursens meny eller inte. För att publicera filmklippet där din lärare vill ha det, går du via texteditorn i till exempel din inlämningsuppgift eller inlägg i ett diskussionsforum.

Instruktionsfilmer om HiG Play

Här nedan hittar du länk till alla instruktionsfilmer och användarguide om HiG Play. (Observera att inte alla filmer där riktar sig till studenter!)

Kontakt

Learning Centers support

Måndag ­‑ fredag: 9.00‑12.00

Under sommaren och helgdagar andra öppettider.
Telefon: 026 ‑ 64 87 00
E-post: learningcenter@hig.se
Supportsystem: support.hig.se

Publicerad av: Jenny Ericsson Sidansvarig: Jenny Ericsson Sidan uppdaterades: 2020-06-12
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)