Lediga jobb

Universitetsadjunkt i bildpedagogik

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder
• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,
• en arbetsplats med många anställningsförmåner,
• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Vid Avdelningen för utbildningsvetenskap finns ämnena bildpedagogik, pedagogik och didaktik. Avdelningen ansvarar för fristående kurser och uppdragsutbildningar inom ämnena samt Högskolans lärarutbildningar vilka är förskollärarprogrammet, grundlärarprogrammet (inriktning fritidshem, F - åk 3 och åk 4 - 6), ämneslärarprogrammet samt den kompletterande pedagogiska utbildningen (KPU). Flera av kurserna och programmen erbjuds både som campus- och distansutbildning. Vid avdelningen bedrivs även forskning genom väletablerade forskningsgrupper. Avdelningen för utbildningsvetenskap har ca 60 medarbetare.

I ämnesgruppen för bildpedagogik finns för närvarande en lektor, en doktorand och adjunkter. Alla är bildpedagoger och har erferanhet av arbete som förskollärare, grundskollärare och lärare inom kulturskolan.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna omfattar undervisning, planering, bedömning, utvecklingsarbete och administration. Arbetet innebär undervisning i bildpedagogiska kurser och undervisning inom estetiska kursmoment i förskollärarprogrammet och grundlärarprogrammet samt i fristående kurser inom bildpedagogik. Undervisningen kommer att utföras både inom ramen for campusbaserade och distansbaserade kurser och program. Merparten av arbetstiden är campusförlagd vid Högskolan i Gävle.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs kandidatexamen med inriktning mot bildpedagogik eller annan likvärdig examen. Den sökande ska ha dokumenterad pedagogisk skicklighet i enlighet med högskoleförordningen, kap. 4. Vidare ska den sökande, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.

Bildpedagogikämnet riktar sig i hög grad till lärare och lärarstuderande, varför den sökande ska ha intresse för didaktiska frågor.

För anställning krävs också god administrativ förmåga, god samarbetsförmåga och förmåga till ett flexibelt och självständigt arbetssätt. Erfarenhet av arbete inom förskola, grundskola, gymnasium eller högskola krävs.

Egen lärarutbildning och erfarenhet av bild- och ateljepedagogiskt arbete i förskolan är meriterande. Vidare är erfarenhet av undervisning inom musik meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-08-15
Tidsbegränsat till: 2022-01-31. Anställningen är en allmän visstidsanställning med möjlighet till förlängning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2021-04-30

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2021/153

Upplysningar lämnas av:

Annika Elm
Avdelningschef
Telefon: 026-64 85 00 (vx)
E-post: annika.elm@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Sandra Lindqvist Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-05-05
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)