Teknik- och ingenjörsaktiviteter

Har du funderingar på vad en ingenjör arbetar med eller om en teknisk utbildning kan vara något för dig? Under vårarna arrangerar vi ett antal teknik- och ingenjörsaktiviteter i länet och på Högskolan.

Läs till ingenjör

På träffarna berättar vi från Högskolan om våra utbildningar och några studenter som läser ett tekniskt program hos oss berättar om sin syn på utbildningen. Vi har flera olika teknik- och ingenjörsprogram att välja bland som leder till en massa spännande yrken. 

Våra teknik- och ingenjörsaktiviteter ger dig också möten med företag och anställda verksamma i aktuella branscher. Kom och ta reda på hur utbildningarna ser ut, vad yrket innebär och vilka framtidsutsikter som finns.

Program under teknik- och ingenjörsaktiviteterna

Under aktiviteterna berättar vi mer om våra teknikutbildningar, ingenjörsyrket och arbetsmarknaden som väntar. Du får även möta några av våra studenter som berättar om sin utbildning, sina val och tankar inför framtiden.

Högskolans teknik- och ingenjörsutbildningar

 • Automationsingenjör, Co-op
 • Byggnadsingenjör
 • Dataingenjör
 • Ekonomiingenjör
 • Elektroingenjör, Co-op
 • Energisystemingenjör, Co-op
 • Industridesign
 • Industriell ekonomi
 • IT-Systemutveckling
 • Lantmätarprogrammet (Teknisk/ekonomisk-juridisk/högskoleingenjör)
 • Maskiningenjör, Co-op
 • Miljöingenjör, Co-op
 • Miljöstrateg, Co-op
 • Samhällsplanerarprogrammet
 • Tekniskt Basår/Bastermin
  Detta är en förutbilding för dig som inte är behörig till våra program. Nytt från 2017 är den även kan läsas på andra orter: Tekniskt basår i samverkan.

Genomförda aktiviteter 2018

8 mars på Högskolan i Gävle

Plats: Valhall (Högskolans aula) och foajén
Tid: 17:00-21:00

Under Högskolans teknik- och ingenjörskväll får ni lyssna till utbildningsledarna som presenterar programmen, träffa företagare och mingla med studenter i montrarna.

Program
17:00 - Fika, information från studentföreningen och rundvandring på campus
18:00 - Information från utbildningsledarna om Högskolans program
19:00 - Mat, kaffe och mingel med lärare, studenter och företagare

Anmäl dig via länken här senast den 5 mars.

6 februari i Ljusdal

Årets första ingenjörsaktivitet genomfördes i Ljusdal hos ExTe i Färila - och det var också första gången ett företag stod som värd. Över 100 elever, företagare, Högskolestudenter och personal deltog. Dagen genomfördes i samverkan mellan kommun, näringsliv, skola och Högskolan. Vill du veta mer om dagen vänligen kontakta någon av kontaktpersoner längst ner på sidan.

21 februari i Edsbyn

Plats: Voxnadalsgymnasiet
Tid: 11:00-13:00

Se programmet för Edsbyn här.

Anmälan: Vill du vara med under dagen och ta del av informationen om våra utbildningar samt information från era lokala företagare? Skicka iväg en anmälan till anna.nasman@hig.se med namn och eventuell specialkost.

22 februari i Söderhamn

Plats: Staffangymnasiet
Tid: 10:00-15:00 med två informationspass

10:00-12:00 med infomation om Högskolans teknik- och ingenjörsutbildningar. Du får även höra mer om tekniskt basår som du kan läsa på CFL i Söderhamn eller vid Högskolan. Detta pass är öppet för allmänheten.

13.00-15.00 informationspass för elever från Staffangymnasiets Natur- och Teknikprogram.

Under dagen möter du också företag som Kraton, Rottneros, Rimaster, Försäkringskassan, Söderhamn Nära och Pepab Produktionspartner.

Anmälan: Om du vill delta under första passet (10:00-12:00) krävs en anmälan som görs via ett mail till anna.nasman@hig.se - ange namn, eventuell specialkost samt vad du gör i dagsläget (arbetar, läser vuxenutbildning, arbetslös m.m.)

Kontakt

Vill du veta mer om programmen vi har kan du gå in på vår utbildningssida och där hittar du även kontaktuppgifter till alla utbildningsledare som du kan ta kontakt med för att höra mer.

Har du frågor om våra teknik- och ingenjörsaktiviteter kontaktar du oss:
Magnus Lemoine, magnus.lemoine@hig.se
Anna Näsman, anna.nasman@hig.se

Publicerad av: Anna Näsman Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-08-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)