Herobild

Sjuksköterskeprogrammet 180 hp

Ett arbete som direkt påverkar andra människors liv och hälsa. Det är bland det mest ansvarsfulla, men samtidigt också mest givande, jobb du kan ha.

En livsviktig kombination av kunskap och medmänsklighet

Som sjuksköterska behöver du inte bara gedigna yrkeskunskaper om professionell omvårdnad. Du behöver samtidigt ha god empatisk förmåga och förståelse för människors resurser och behov.

På sjuksköterskeprogrammet får du gedigen utbildning och träning inom bägge områdena. Utbildningen leder till en sjuksköterskeexamen med möjlighet till kandidatexamen i omvårdnad.

Börja arbeta direkt eller komplettera med en specialistutbildning

Som legitimerad sjuksköterska har du en allmän och bred kompetens för att arbeta inom hälso- och sjukvård, antingen inom kommun och landsting eller i privat regi. Möjligheterna att få arbete efter examen är mycket goda — både i Sverige och internationellt.

Många legitimerade sjuksköterskor väljer också att komplettera utbildningen med specialistkompetens inom ett särskilt verksamhetsområde. Det kan till exempel röra sig om att arbeta som barnmorska, anestesisjuksköterska eller distriktssköterska.

Studentintervju

Johan, student på sjuksköterskeprogrammet

En bred utbildning med bra jobbmöjligheter i hela landet

Anmälningsinformation

Behörighetskrav
Grundläggande behörighet + Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2. Eller: Matematik B, Naturkunskap B, Samhällskunskap A

Urval
Betyg/Högskoleprov: 60/40 %

Ansökan

Start
Studieform
Studietid
Anmälan *

*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-09-19
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)