Tar livet som det kommer

Kan man leva studentliv i sin egen stad? När Gävlebon Martin Johansson började på det idrottsvetenskapliga programmet fick han se staden från en helt annan sida.

Martin Johansson

Martin Johansson

Namn: Martin Johansson
Program: Idrottsvetenskapliga programmet

 

 

MARTIN BERÄTTAR att hans liv förändrades drastiskt när han blev student. Han flyttade från sitt barndomshem i Gävle till ett eget boende på campus.

– Att plugga betyder så mycket mer än att sitta i bibblan och läsa. Jag fick ta ansvar på ett annat sätt än innan. Och studentlivet tog verk­ligen över. Många av de vänner jag fått nu har jag kommit närmre än mina gamla kompisar. Det är lättare att bonda när man läser samma ämne.

Det var enkelt att få bostad genom Högsko­lan. Först bodde han i Sätra och sedan på Kungsbäck. Och han trivs så bra att han fort­farande är kvar. Trots att han redan gått färdigt basprogrammet och nu läser på avancerad nivå.

Hälsa handlar om att må bra

– För mig är det viktigt att ha roligt när jag jobbar, att det känns kul att gå upp på morgo­nen. Pengar är inte i fokus, då skulle jag nog valt något annat att läsa.

På fritiden brukar han träna styrketräning och innebandy. Han gillar att umgås med vänner och sin tjej. Sedan blir det såklart även en del fest, både på campus och inne i Gävle.

– Ibland är det lite förfest eller annat på campus, det beror på vädret. Det blir en del get together bakom Midgård, där finns det grill och bänkar. Är det varmt så blir det ofta något spontant.

Men hur tänker han kring det där med att vara hälsosam?

– Det är ju gott att äta onyttigt. För mig hand­lar hälsa om att må bra. Men jag försöker hålla mig till att vara onyttig bara på helgen.

När han är färdig vill han bo kvar i Gävle i någ­ra år. Men sedan är det dags att testa en annan stad, för att se något nytt. Eller varför inte bo i ett varmare land. Han tar livet som det kommer.

– Men jag ska nog tillbaka hit när jag blir äldre. Det är en perfekt stad. Lagom och nära till allt.

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-03-19
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)