Att läsa Idrottsvetenskapliga programmet

Markus Enzell

Namn: Markus Enzell
Ålder: 25
Hemort: Sollentuna
Program: Idrottsvetenskapliga programmet

 

Jag älskar verkligen Gävle!

Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
En sak som var klar när jag bestämde mig för att studera vidare var att jag ville flytta till en ny stad inom lagom avstånd till Sollentuna. Så en väldigt nära vän till mig skulle börja plugga här och tipsade mig om att göra detsamma.

Varför valde du just den här utbildningen?
Jag visste att jag ville plugga något inom idrott och hälsa men inte just vad. Så jag kollade igenom programbeskrivningen och såg att utbildningen berörde många intressanta områden.

Vad är det bästa med utbildningen?
Att den är så pass bred, att läsa en grund i flera områden ger mig som person en tydlig bild av vad jag personligen tycker är intressant och vill fokusera på lite extra. En till bra sak är att efter att ha lärt sig något teoretiskt så får vi oftast testa våra kunskaper i praktiska moment.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Att vi blivit undervisade inom träningslära av legenden och olympiern Anders T Bergström. Sjukt mäktigt!

Vad är det bästa med Gävle?
Oj finns alldeles för mycket att säga här, älskar verkligen Gävle! Men närheten till allt är en väldig fördel tycker jag, från någon som tröttnat på åka kommunaltrafik vart man än ska. Att Gävle är lagom stort skapar en enorm sammanhållning, både i och utanför skolan. Då jag bor på campus så bor jag även ett stenkast från skola och vänner, extremt skönt.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Den eviga frågan, är fortfarande inte helt säker men lutar åt arbetshälsa.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Utnyttja bostadsgarantin, känslan av att vara garanterad en bostad om man väljer att flytta hit är ett stressmoment mindre att oroa sig över. Sen delta på studentaktiviteter som anordnas av alla studentföreningar, det gör hela studietiden så mycket roligare.Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-04-13
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)