Herobild

IT-systemutveckling - mot geografiska informationssystem 180 hp

Geografiska Informationssystem (GIS) är grunden till alla applikationer som använder position på något sätt – såväl på webben som i telefonen. Två av de mest kända är kanske Google Maps™ och Google Earth™. Men GIS handlar om så mycket mer. Att ta fram och använda korrekt position på rätt sätt kan handla om liv eller död. Eller att avslöja samband och förhållanden som annars inte skulle ha upptäckts.

Unik utbildning i Sverige

Högskolan i Gävle samarbetar med flera av branschens företrädare i Gävle och utbildningen är unik i landet. Programmet är utvecklat tillsammans med branschen.

GIS + IT = SANT

Användningsområdena för GIS är oändliga. Ett par exempel är Roadroid och Endomondo. Gemensamt är att tillämpningen handlar om applikationsutveckling och programmering för dagens plattformar som smart phones och webben. Dagens GIS-utvecklare måste till stor del vara IT-kunniga.

Gävle är Sveriges GIS-centrum

Ända sedan Lantmäteriet flyttade till Gävle under 70-talet har Gävle varit landets centrum för geografisk information. Numera finns förutom Lantmäteriet även Metria, ESRI, Geomatikk, Sweco Position, Sokigo och det framgångsrika GIS-klustret FPX. 2011 invigdes Esri Developer Center på Högskolan i Gävle som det sjätte i världen.

Anmälningsinformation

Behörighetskrav
Grundläggande behörighet + Matematik 3b / 3c, Samhällskunskap 1 b / 1a1+1a2. Eller: Engelska B, Matematik C, Samhällskunskap A

Urval
Betyg/Högskoleprov: 60/40 %

Ansökan

Start
Studieform
Studietid
Anmälan *
Hösten 2019
Normal
2019 - 2022
Antal platser: 20
Studieort: Gävle
Anmälningskod: HIG-19121
Undervisningsspråk: Svenska
Studietakt: Helfart
Anmälan:

*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-09-26
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)