Co-op-företag inom automationsområdet

Läs mer om hur några av våra företag ser på Co-op som utbildningform och hur det framtida rekryteringsbehovet av automationsingenjörer kan se ut.

Kraton Chemical AB

" - Automation är ett brett och växande område och ett  framtidsområde för oss och svensk industri i sin helhet – genom Co-op-utbildningen får vi chansen att hitta våra framtida ingenjörer redan under deras utbildning, vilket ger oss goda möjligheter till en långsiktig och kostnadseffektiv rekrytering.

Under arbetsperioderna får studenterna möjlighet att lära känna oss och se möjligheterna och utvecklas inom deras framtida yrkesval. En annan fördel är att  introduktion och upplärning genomförs under Co-op-utbildningens arbetsperiod vilket vid en eventuell anställning efter examen är oerhört värdefull."

Lula Camaj, personalchef, Kraton Chemical AB

Sandvik

Sandvik

"- Co-op-utbildningen ger oss en möjlighet att påverka utbildningens utformning och innehåll. Dessutom får vi en bra möjlighet att lära känna våra eventuellt blivande anställda under en längre period, samtidigt som vi har chansen att visa vad ett arbete på Sandvik kan innebära.

- Ingenjörsyrket är ett av våra framtida bristyrken. Det är positivt att man i närområdet har möjlighet att läsa till ingenjör på en attraktiv utbildning utvecklad i samverkan med näringslivet."

Anders Gustavsson, Kompetens koordinator, Sandvik AB, KP 2

ÅF

ÅF

"- Efterfrågan på våra tjänster ökar kontinuerligt och vi behöver förstärka vår organisation med fler teknikkonsulter. Vi är verksamma inom industriella anläggningar med konstruktion och projektering. Några av de branscher vi verkar i är papper och massa, bioenergi, ångkraft, verkstad, stål- och gruvindustrin. Genom Co-op-utbildningen får vi möjlighet att skräddarsy de praktiska delarna när studenterna kommer ut på deras arbetsperioder."

Erik Stål, tidigare gruppchef, ÅF-Industry, Mechanical & Plant Design i Gävle

Andra Co-op-företag inom automation

Inom ramen för Co-op-utbildningen inom automation samarbetar bland annat även dessa företag:

ABB Group AB
AB Karl Hedin
Bilfinger Industrial Services
Billerud Korsnäs AB
Fresenius Kabi
GE Healthcare
Nolyx AB
Rejlers Ingenjörer AB
Rimaster AB
Rottneros AB
Sandvik AB
Schneider Electric
Setra Group AB
Stora Enso AB
Svenska Fönster AB
Textilia AB

Publicerad av: Anna Näsman Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-04-24
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)