Studera hemifrån eller från annan plats

Vi rekommenderar att du använder dig av vår http://remote.hig.se om du ska studera hemifrån eller på annan plats. Du jobbar då på en server på Högskolan och kommer åt de program du behöver i din utbildning, t ex SPSS och CAD-program. Du har även åtkomst till din hemmakatalog H:

Mer information om Remote Desktop

Sök i våra databaser när du inte är på Högskolan

Du kan söka i bibliotekets databaser och tidskrifter även utanför biblioteket. Det gör du antingen via databaserna, eller via Högskolans fjärrskrivbord.

Sök via fjärrskrivbordet

Har du problem med att logga in?

Om du kommer till en tom sida efter att ha loggat in kan det bero på din webbläsare. Uppdatera webbläsaren eller testa med en annan webbläsare.

Du kan ha problem med att logga in om länken innehåller "http://webproxy.student.hig.se:2048/" och din dator är skyddad med en brandvägg. För att det ska gå att logga in måste Tcp‑port 2048 i brandväggen vara öppen mot proxyserverns ip‑nummer 130.243.0.16. Hur du gör för att öppna porten beror på vilket operativsystem du har.

Hämta filer via SFTP

Vill du hämta filer från din hemmakatalog eller lägga tillbaka filer som du arbetat med hemma behöver du använda ett säkert filhanteringsprotokoll, SFTP. Du behöver även ett utökat användarkonto för att det ska fungera, kontakta it-support för att få en aktiveringskod (har du hämtat ut kontot via Antagning.se eller Edu-id har du redan ett utökat konto).
E-post: itsupport@hig.se

Instruktioner om hur du använder/installerar programmet finns här.
SSH och SFTP program

Publicerad av: Carl-Gunnar Mårtensson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-09-18
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)