Programvaror för studenter

Som student vid Högskolan i Gävle har du gratis tillgång till vissa programvaror under studietiden.

Microsofts Officepaket

Som student vid Högskolan i Gävle har du möjligheten att installera
Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Instruktioner - så här installerar du Officepaketet på din dator

Programvaror från Microsoft Imagine

Microsoft Imagine tillhandahåller viss Microsoftprogramvara för dig som är student på Högskolan. Du loggar in på deras webbsida med ditt användarkonto från Högskolan i Gävle.

Länk till Microsoft Imagines webbsida

Programvaror från Autodesk

Autodesk erbjuder gratis programvaror till studenter. För att få tillgång till programmen behöver du skapa ett konto på deras webbsida och ange att du studerar på Högskolan i Gävle

Länk till Autodesks webbsida

Programvaror för studenter med funktionsnedsättning

Som student med en funktionsnedsättning har du möjlighet att ladda ner skrivhjälpsprogrammen Stava Rex och Spellright samt talsyntesprogrammet Clarostudio på din egen dator. Om du inte har en dokumenterat funktionsnedsättning, men ändå känner att du skulle ha nytta av programvarorna så har du tillgång till dem via fjärrskrivbordet Remote Desktop.

Stava Rex och Spellright

Stava Rex är speciellt framtaget för personer med läs- och skrivsvårigheter och ger ett betydligt bättre stöd än vanliga inbyggda rättstavnings- och språkkontroller. Stava Rex kan användas av alla som ibland behöver extra rättstavnings- och språkstöd. Spellright är för engelsk text.

Skicka e-post till ps@hig.se för att få användarnamn och lösenord till programmet. Ange i mejlet att du behöver tillgång till programvaran Stava Rex.

Clarostudio med bl.a. Claroread Pro

Clarostudio är ett talsyntesprogram (text-till-tal) som talar när ord skrivs, bokstav för bokstav, ord för ord eller mening för mening. Programmet erbjuder ljudning, stavningskontroll och ändring av layout, text, teckensnitt och färger när du arbetar i Word. Det erbjuder även homofonkontroll, ordprediktion och ordförklaring.

Skicka e-post till ps@hig.se för att få användarnamn och lösenord till programmet. Ange i mejlet att du behöver tillgång till programvaran Clarostudio.

Publicerad av: Carl-Gunnar Mårtensson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-08-22
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)