Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Under vecka 19 får Högskolan nya skrivare – så här påverkas du

2018-04-23 

Med start måndag den 7 maj byter vi utskriftssystem och skrivare på Högskolan i Gävle. Det innebär vissa störningar under en period.

Det nya systemet, EduPrint, använder precis som systemet vi har i dag lösningen "follow me", vilket innebär att du skriver ut mot en utskriftskö och sedan hämtar din utskrift i vilken skrivare som helst på Högskolan.

Kan behöva gå en bit

Bytet sker under tre dagar, 7–9 maj, och under denna period kan det finnas vissa problem med att skriva ut. Du kan exempelvis behöva gå till ett annat hus för att hämta dina utskrifter och kan också behöva göra manuella inställningar för att välja rätt utskriftskö. Detta eftersom att vi under dessa dagar kommer att ha kvar ett antal gamla skrivare och den gamla utskriftskön parallellt med nyinstallationen.

Den 7–9 maj kommer det att finnas skrivare kopplade till det gamla utskriftssystemet på plan 2 i hus 11, 31, 51 och biblioteket.

Skriv ut med ditt busskort eller hämta ut en tagg till ditt HiG-kort

Det nya utskriftssystemet använder sig av Rfid (myfare) för inloggning, inte magnetremsa som det nuvarande systemet. Du kan koppla alla typer av ”blipp-kort” exempelvis busskort och SL-kort till ditt utskriftskonto. Du registrerar ditt kort på någon av de nya skrivarna och kopplar ihop det med ditt användarkonto. Därefter kan du använda det valda kortet som utskriftskort.

Om du vill fortsätta använda ditt HiG-kort för utskrifter kan du, i samband med bytet, hämta ut en Rfid-tagg i Studentcentrum, biblioteket eller hos vaktmästeriet. Taggen klistrar du på ditt passerkort.

Utförligare guider och instruktioner kommer i maj

Vi återkommer med tydliga instruktioner hur du gör för att skriva ut, både under själva bytet och när de nya skrivarna och skrivarsystemet är på plats. Informationen publiceras på hig.se/student.

Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-04-23
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)