Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Vill du arbeta som studentguide?

2018-03-19 

Nu söker vi återigen dig som vill arbeta som studentguide i samband med höstterminens introduktion. Studentguidens främsta uppgift är stötta våra nya studenter och svara på frågor som rör studierna och studentlivet. Är det här något för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Som studentguide ska du vara ett stöd för de nya studenterna som startar sina studier höstterminen 2018. Du ska kunna svara på frågor som rör ditt program, kurslitteratur, kursupplägg, hur de kommer igång med studierna, hur det är att vara student och andra liknande frågor.

I uppdraget ingår även att ha kännedom om högskolans verksamhet, till exempel vilket stöd som finns att få under studietiden. Du behöver även ha bra lokalkännedom på Högskolan, för att kunna informera om matsäcksmatsalar, datorsalar och liknande. Du kan komma att ha kontakt med både campus- och distansstudenter. Utöver detta ser vi gärna att du även har kunskap om Gävle som studentstad och studentlivet i Gävle och på campus.

Den största delen av uppdraget innebär att svara på frågor via mejl och telefon, men du förväntas även kunna hålla kortare informationspass i grupp.

Kvalifikationer

Du måste vara aktiv student på Högskolan i Gävle. Vi önskar även att du är serviceinriktad och har god kommunikationsförmåga i tal och skrift. För uppdraget som studentguide behöver du vara tillgänglig e-post och telefon på vardagar under perioden för uppdraget, vecka 28-44. Du behöver också ha möjlighet att vara på plats på Högskolan den 29 augusti.

Anställningens omfattning och arvode

Uppdraget sträcker sig över 17 veckor, vecka 28-44. Arbetsbelastningen kommer variera, men är troligen som mest intensiv under de första veckorna. Fast ersättning om 5000 kr.

Ansökan

Du ansöker via e-post genom att berätta kort om dig själv, vilket program och termin du läser samt varför du skulle passa för uppdraget. Skriv ”Ansökan studentguide” i ämnesraden och skicka din ansökan till lisa.olsson@hig.se.

Sista ansökningsdag är 20 april 2018.

Kontaktpersoner

Lisa Olsson
Informationsansvarig
Avdelningen för utbildningsstöd
lisa.olsson@hig.se

Marie-Louise Holmberg
Studentkurator
Avdelningen för utbildningsstöd
mhg@hig.se

Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-03-19
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)