2018 • Publicerat: 2018-08-24

  Välkommen alla studenter!

  Det är alltid en högtidsdag när vi får välkomna nya och gamla studenter till vår högskola. Just nu börjar lokalerna fyllas med studenter och det är så roligt. Det har varit ganska tomt i korridorerna under sommaren, även om vi har haft en del sommarkurser.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat: 2018-07-06

  Inspirerande att delta i Almedalen

  Jag har deltagit i Almedalsveckan för första gången. Det var både nyttigt och inspirerande att besöka Almedalen under några dagar. Syftet var att se och lära och delta aktivt i olika seminarier och diskussioner. Vi ska nu fundera på om det här är en mötesplats för oss att delta i och hur det kan göras på bästa sätt.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat: 2018-06-14

  Tack för gott samarbete Linda och Elin!

  I samband med att terminen började lida mot slut hade jag en avslutande lunch med de ledande företrädarna för Gefle studentkår. Två engagerade och driftiga kvinnor som jag har haft ett mycket gott samarbete med under året.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat: 2018-06-07

  Lyckad revision av miljöarbetet

  En uppföljande revision av Högskolans miljöledningssystem har genomförts och det gick väldigt bra! Revisorn bedömde att vårt miljöledningssystem uppfyller kraven i standarden ISO 14001:2015.

  Läs blogginlägget
 • Publicerat: 2018-05-25

  Lunch med ministern för högre studier och forskning

  Helene Hellmark Knutsson, minister för högre studier och forskning, besökte oss i samband med att Sveriges förenade studentkårer hade sitt fullmäktigemöte här på Högskolan i Gävle.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat: 2018-05-14

  Företagen måste också göra sig attraktiva under studietiden

  Tänker på hur vi kan fördjupa och utveckla samarbetet med stora och små företag. Har varit på ännu ett studiebesök bland de stora företagen i vår region, den här gången på Stora Ensos produktionsanläggning i Skutskär.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat: 2018-05-04

  Akademisk högtid: Vilken fest det blev!

  Högskolan i Gävle har precis firat sin sjunde akademiska högtid och för mig var det den första som rektor på Högskolan. Vi valde den här gången att vara i våra egna lokaler och det visade sig fungera alldeles utmärkt. Vår aula, Valhall, var pyntad i högtidsskrud och det var mäktigt att gå med i processionen som var rekordstor om man ser till antalet nya doktorer och professorer.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat: 2018-04-19

  Diskussioner om pedagogik med meriterade lärare

  En av de roligaste uppgifterna man har som rektor är att träffa duktiga och engagerade lärare och forskare.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat: 2018-04-12

  Samverkansmöten i Sandviken

  Jag fortsätter att åka ut på studiebesök i närområdet och i hela länet och nu har jag besökt Sandviken som ju bara ligger ett par mil från Gävle.
  Läs blogginlägget
 • Publicerat: 2018-04-03

  Forskarna på slottet ger möjlighet till tvärvetenskapliga möten

  Nu har jag varit med på mitt första ”Forskarna på slottet”. En samverkansform som inleddes för några år sedan och är ett samarbete mellan länsstyrelsen, region Gävleborg och Högskolan i Gävle.
  Under en kväll samlas vi på Gävle slott och landshövdingen är både värd och leder mötet.

  Läs blogginlägget
Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-03-07
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)