Välkommen till kursen Fundamentalism, terrorism och martyrskap, 15 hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 46-03.

Kursnamn

 Fundamentalism, terrorism och martyrskap

Kurskod

HRK01A

Anmälningskod

13218 fristående, 13228 MKR

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekononomi

Kursansvarig lärare

Per-Erik Söderberg

per-erik.soderberg@hig.se

079-073 78 27

Kursadministration

Monika Karlsson

mks@hig.se

 

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta din kursadministratör innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Period för kursregistrering: Vecka 45. 5-11 november

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan med litteraturlista

  • Kursens schema - Undervisningen består av föreläsningar, diskussioner och presentationer. Schema med information om dagar och tider finns tillgängligt på studentportalen. Ett detaljschema för kursen kommer att finnas tillgängligt på Blackboard en vecka innan kursstart
Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Välkommen till kursen Fundamentalism, terrorism och martyrskap I

Kursstart
Välkommen till kursens introduktionstillfälle torsdagen den 15 november kl. 13.15, sal 33:303. Detta gäller alltså er som deltar i kursen på plats här på Högskolan i Gävle. För er som planerar att delta på distans via Zoom finns ytterligare info nedan, men det går utmärkt att följa undervisningen live via Zoom.

Du bör själv registrera dig via Studentportalen. Registreringen är öppen under veckan före kursstart. I samband med första kurstillfället kommer upprop och kompletterande registrering att ske. Om du inte har registrerat dig själv, och inte kan vara närvarande vid första tillfället men ändå ska gå kursen, så är det viktigt att du meddelar detta via mejl.

Campusstudier
Det går att delta i kursen antingen på campus i lärosal eller på distans, då all undervisning sker via Zoom. Det går också att ta del av inspelad undervisning i efterhand. Mer information om detta går att finna i studiehandledningen, som görs tillgänglig på Blackboard innan kursstart.

Schema
Undervisningen består av föreläsningar, diskussioner och presentationer. Schema med information om dagar och tider finns tillgängligt på studentportalen. Ett detaljschema för kursen kommer att finnas tillgängligt på Blackboard en vecka innan kursstart.

Kurslitteratur
Ytterligare en bok tillkommer, utöver den litteratur som anges i kursplanen. Denna skönlitterära bok är skriven av Johannes Anyuru och heter De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Den finns tillgänglig på många bibliotek och borde inte vara svår att få tag på att låna, eller köpa för den delen. Den kommer ligga till grund för kursens avslutande seminarium. Så det är därför ingen panik med att införskaffa den redan nu, bara ni hinner läsa den och fundera över instuderingsfrågorna innan det sista seminariet.

Åkerdahls bok går att få tag på antingen genom att maila gup@hig.se och berätta vad ni vill köpa, eller att ni köper den direkt över lånedisken på plats på HiG.

Jag har blivit uppmärksammad på att Orests bok är svår att få tag på. Av denna anledning kan ni betrakta boken som referenslitteratur. Boken är alltså inte obligatorisk vare sig under undervisningens gång eller för de examinatoriska uppgifterna.

Genomförande och examinationsformer
Undervisningen bygger på en kombination av föreläsning och seminarium där studenten har möjlighet att medverka på campus, i realtid via webben eller genom att ta del av inspelade seminarier och föreläsningar i efterhand. Kursen innefattar deltagande i undervisningstillfällen samt författande av texter. Studierna ges på heltid vilket innebär att studenten förväntas lägga ner motsvarande 40-timmars studietid per vecka. Kursen examineras genom skriftliga uppgifter och ett avslutande obligatoriskt seminarium.

Kommunikationssätt
E-mötestjänst Zoom
Zoom är en e-mötestjänst vid Högskolan i Gävle. Zoom-tjänsten stödjer de flesta enheter och gör det möjligt att kommunicera med bra ljud- och bild även över långsamma förbindelser. Zoom kan liknas vid Skype eller Adobe Connect. Det är alltså Zoom ni använder, om ni vill delta i undervisningen på distans.

För att komma igång med zoom så surfar du in på https://hig-se.zoom.us och klickar på knappen Sign in. Logga därefter in med ditt användarkonto, så skapas ditt konto på Zoom. OBS! Första gången du går in är det viktigt att du ser över dina grundinställningar för mötesrum. I god tid innan kursstart kommer jag lägga upp en direktlänk till det rum som undervisningen sker i. Samma länk gäller under hela kursens gång.

För mer information och support för Zoom så besök Learning Centers hjälpsidor vid Högskolan i Gävle.

Blackboard
I god tid före kursstart kommer kursen att finnas tillgänglig på lärplattformen Blackboard. Denna sida på Blackboard kommer att vara ett av dina viktigaste verktyg under kursen då vi använder den för att kommunicera under kursen. Där återfinns detaljscheman, aktuell information och diskussionsforum. Portalen används även vid inlämning av uppgifter. Blackboard finns även tillgänglig som app som ni kan ladda ner.

Övrig information
Via Studentportalen hittar ni bland annat schema, kursplan/litteraturlista och annan info. Besök gärna vår hemsida och gör er bekant med innehållet. Här kan ni få svar på många eventuella frågor ni har kring HiG, studentinformation och annat. Ni loggar in på både studentportalen och Blackboard med ert studentlogin.


Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Särskilt pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om särskilt pedagogisk stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Du lämnar återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du avbryter dina studier på kursen inom tre veckor efter kursstarten, så har du möjlighet att söka om kursen igen. Du kan göra detta avbrott själv genom att lämna återbud på antagning.se.

Allmän information

Biblioteket
Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via hemsidan med ditt användarkonto.

Hig.se/student
Hig.se/student är webbsidan för dig som studerar här på Högskolan. Härifrån hittar du länkar till sidor som rör dina studier och annan information. Här finns också ett nyhetsflöde som uppdateras kontinuerligt med aktuell studentinformation.

It-support
Till it-supporten vänder du dig om du upplever tekniska eller datorrelaterade problem. It-supporten är öppen för besök måndag-fredag 09.00-15.00. Du kan även kontakta dem på telefon: 026-64 88 80, eller e-post: itsupport@hig.se.

Studentcentrum
Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också ett café och informationsskärmar som visar dagens schematillfällen och studierelaterad information. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden
På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Webbmöten via Adobe Connect eller Zoom
Adobe Connect och Zoom är två verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.

Publicerad av: Monika Karlsson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2018-08-22
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)