Välkommen till kursen 3D-modellering och animation i Open Source-miljö,
7,5 hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Kursinformation

Kursen ges på kvartsfart under vecka 36-03.

Kursnamn

3D-modellering och animation i Open Source-miljö  

Kurskod

DV001A

Anmälningskod

18407

Ansvarig akademi

Akademin för teknik och miljö

Kursansvarig lärare

Niklas Folkegård
E-post: niklas.folkegard@acm.org

Kursadministration

Camilla Nordin
E-post: cnn@hig.se
Tel: 026-64 87 46

Registrering på kursen!

För att kunna bli registrerad på kursen ska du göra en obligatorisk uppgift under kursens första vecka/or. Om du inte redovisat kursens första uppgift senast den 24 september mister du din plats på kursen. Läs mer om den obligatoriska uppgiften under rubriken "Kursupplägg och kommunikationssätt".

Om du inte tänker påbörja kursen är det viktigt att du lämnar återbud. På så sätt kan din plats erbjudas till någon annan. Du lämnar ditt återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan med litteraturlista

  • Kursen har inget schema då den är en IT-distanskurs som ges helt utan fysiska träffar.
Kursupplägg och kommunikationssätt

Kom igång med studierna!

För att bli registrerad på kursen skall en obligatorisk uppgift göras under kursens första vecka/or. Om du inte redovisat kursens första uppgift 180924 kan din plats gå till studenter på reservlistan.

Om du vill tacka nej till kursen så gör du det via ”Mina sidor” på antagning.se snarast möjligt. Det kan finnas reserver som vill läsa kursen.

Skapa ett användarkonto på open3dcourse.se

  1. Gå till www.open3dcourse.se och välj "Logga in" och sedan ”skapa användarkonto”
  2. Ange Efternamn, Förnamn, Användarnamn, Lösenord (som du väljer själv) och din e-postadress.
  3. Tryck Bekräfta
  4. Registrera dig på kurssajten
  5. Tryck Nästa för att registrera dig på kurssajten
  6. Klicka på ”Registrera dig på en ny kurs”
  7. Klicka på ”Datorgrafik”
  8. Kicka på pennan vid kursen ”3D-modellering och animation i open source-miljö, ht 2018”
  9. Ange registreringskoden som under vecka 32 skickas ut med e-post till alla antagna studenter.

Du kommer nu tillbaka till plattformens startsida där du kan välja kursen i listan ”mina kurser”.

Registreringsuppgift

För att bli registrerad i Ladok (Högskolans datasystem) som student på kursen (vilket gör att du kan få studiemedel), så måste du redovisa och få godkänt på uppgift 1a. Uppgift 1 finns publicerad på kurssajten från vecka 32, och resterande uppgifter publiceras senast samma dag som kursen startar dvs 3:e september.

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Särskilt pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om särskilt pedagogisk stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Du lämnar återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du avbryter dina studier på kursen inom tre veckor efter kursstarten, så har du möjlighet att söka om kursen igen. Du kan göra detta avbrott själv genom att lämna återbud på antagning.se.

Allmän information

Biblioteket
Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via hemsidan med ditt användarkonto.

Hig.se/student
Hig.se/student är webbsidan för dig som studerar här på Högskolan. Härifrån hittar du länkar till sidor som rör dina studier och annan information. Här finns också ett nyhetsflöde som uppdateras kontinuerligt med aktuell studentinformation.

It-support
Till it-supporten vänder du dig om du upplever tekniska eller datorrelaterade problem. It-supporten är öppen för besök måndag-fredag 09.00-15.00. Du kan även kontakta dem på telefon: 026-64 88 80, eller e-post: itsupport@hig.se.

Studentcentrum
Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också ett café och informationsskärmar som visar dagens schematillfällen och studierelaterad information. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden
På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Webbmöten via Adobe Connect eller Zoom
Adobe Connect och Zoom är två verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.

Publicerad av: Camilla Nordin Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2018-07-02
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)