Kursupplägg
Kursplan
I kursplanen (se första sidan) finns information t.ex. om lärande mål, kursens innehåll, undervisningsform, kurslitteratur och dylikt.
Kursplaneringar
Information om vår kurslitteratur, examinationsmoment, betygskriterier, tidplan för kursens genomförande och dylikt finns i en kursplanering. Kursplanering för kursens del 1 (moment 0010) läggs ut på Canvas vid kursstart (kan vara tillgänglig en eller två veckor innan kursstarten) och kursplanering för kursens del 3 (moment 0030) läggs ut i senare delen av kursen. Kursens del 2 består av inlämningsuppgifter som ska göras under hela kursens gång. Utöver läromedel såsom kurslitteratur som studenten införskaffar själv, läggs det även ut föreläsningsanteckningar, exempel med lösningar, ett antal inspelade filmsnuttar och dylikt under kursens gång enligt tidplan på Canvas.
Obligatoriska moment
Obligatoriska moment som ingår är inlämningsuppgifter (moment 0040) och två skriftliga tentamen (moment 0010 och 0030) som i huvudsak ligger till grund för betygsättningen. Betyg på hela kursen utfärdas när den studerande blivit godkänd på alla obligatoriska moment.
Inlämningsuppgifter
Inlämningsuppgifter kan göras i grupp (max tre personer) eller individuellt och ska lämnas in via Canvas. Arbetsgrupp för inlämningsuppgifter får studenterna själva skapa t.ex. genom att lämna förfrågan till andra kurskamrater i studentforum på Canvas. Senaste inlämningsdag (kallas deadline) är angiven i anvisningar för varje inlämningsuppgift. Två stora eller fyra mindre inlämningsuppgifter brukar ges för en kurs med 15 hp. Arbeten som utförts i grupp förväntas kunna redovisas av var och en av gruppmedlemmarna. Samtliga gruppmedlemmar förväntas vara delaktiga (var och en har gjort egna lösningar) och ska diskutera fram en gemensam lösning inom gruppen. Gruppen lämnar slutligen in en genomensam rapport.
Onlinetester
Några onlinetester läggs ut successivt under kursens gång. Onlinetester är inte ett obligatoriskt moment. Det är dock bonuspoänggivande. Syftet med onlinetesterna är i första hand att höja kursdeltagarnas motivation genom bonuspoäng och samtidigt effektivt förbättra inlärningen. Man kan göra obegränsat antal försök på onlinetester under kursens gång.
Obligatoriska träffar
Det är minst två obligatoriska träffar i kursen, de tillfällena är två salstentamina när du ska skriva din anmälda tentamen på campus eller på annan ort i godkänd tentalokal (t.ex. lärcentra, lärosäte) med tentavakt. I övrigt sker ingen undervisning.
Tentamen
Tentamenstillfällen för ordinarie och omtentamen är klart inbokade vid kursstart. Ansökan om att skriva tentamen på annan ort ska skickas in senast 3 veckor innan tentamensdatum. Anmälan till tentamen som ska skrivas på Högskolan i Gävle görs i Ladok senast 10 dagar innan skrivningsdatum.
Arbetsbelastning
En studerande som läser en kurs på halvfart förväntas disponera i genomsnitt 20 timmars arbetsvecka för att jobba med kursen. Motsvarande 40 timmars arbetsvecka för heltidsstudier. Vi rekommenderar att du tidigt kommer igång med studier och följer tidplanen. Då förbättras din inlärning och du har goda möjligheter att genomföra tentamen med gott resultat.
Diskussionsform
Diskussionsforum kommer att aktiveras strax efter kursstart. Forumet fungerar som klassrum där studenter och lärare kan diskutera kursens innehåll t.ex. betydelsen av olika begrepp och termer i kursboken, eller lösningar till utvalda övningsuppgifter från kursbokens olika kapitel. Man kan även ta upp administrativa eller andra frågor som har med kursen att göra. Möjligheter för digitala träffar via zoom kan erbjudas. En studerande som läser distanskurs förväntas vara aktivt deltagande i diskussionsforum. Forumet kan användas för att t.ex. ställa frågor man har, ge tips och förslag till andras problem eller aktivt ta del av andras problem och diskussioner, reflektera över sitt eget lärande genom t.ex. kurslitteraturläsningen och övningsuppgifterna.
Kommunikationssätt
Från och med höstterminen 2020 ersätter Canvas den nuvarande lärplattformen Blackboard. När du har registrerat dig på din kurs via Ladok skrivs du automatiskt in på kursen i Canvas. Det kan ta upp till 60 minuter innan ditt användarnamn lagts till i lärplattformen och du kan se din kurs i Canvas.
Logga in i Canvas
Om du vill ha ytterligare information eller har funderingar kring kursen, kan du nå kursansvarig lärare på e-post Li-Fang.Xu@hig.se eller boka en digital träff via zoom. Denna kurs är fastställd av Akademin för teknik och miljö (ATM). Om du har frågor om andra kurser, kursbevis eller annat administrativt kan du höra av dig till kursadministrationen, se kontaktuppgifter ovan. Välkommen att studera hos oss!