Välkommen till kursen Hälsofrämjande arbetet ur ett hälsoekonomiskt perspektiv 7,5hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Kursinformation

Kursen ges på kvartsfart distans under vecka 36-02.

Kursnamn

Hälsofrämjande arbetet ur ett hälsoekonomiskt perspektiv

Kurskod

 PF123A

Anmälningskod

14203

Ansvarig akademi

Akademin för Hälsa och arbetsliv

Kursansvarig lärare

Namn: Anna-Karin Enhol Näslund

Email: anna-karin.enhol.naslund@hig.se

Tel: 070-774 46 57


Kursadministration

Namn: Lena Hjelm

Email: studentsupport@hig.se

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta din kursadministratör innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Period för kursregistrering: 17 augusti – 30 augusti

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

  • Kursens schema
  • Schemat finns tillgängligt senast 4 veckor innan kursstart.
Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Kursen är uppbyggd med fem moment som innehåller en föreläsning, litteratur hänvisning och en mindre inlämningsuppgift. Kursen har två större examinationsuppgifter. De två examinationsuppgifterna viktas till ett slutbetyg i kursen på skalan A till F. Mer information kommer om betyg och betygsättning under kursens gång.
En distansutbildning ger stor flexibilitet, men kräver samtidigt engagemang och självdisciplin så att man inte tappar fart under studiernas gång. Det är därför viktigt att du deltar fullt ut vid kursstart. Den här kursen går på kvartsfart. Det betyder att kursen formellt löper från och med vecka 36, måndag en 31/8 till och med vecka 2, fredag den 15/1 2021

Kommunikationssätt

Kommunikation under kursens gång sker via Canvas och mail. I Högskolans webbaserade lärplattform Canvas finns studiehandledning, instruktioner, kursmaterial och övriga uppgifter som rör din kurs. Det är viktigt att titta och hålla sig uppdaterad om det kommer anslag på Canvas. Cirka en timme efter du registrerat dig på din kurs i Ladok kan du logga in och se din kurs i Canvas.


Övrig information

Vi som arbetar med kursen ser framemot att samarbeta med er studenter. Denna kurs kommer att introducera er studenter till ämnet Hälsofrämjande arbete ur ett hälsoekonomiskt perspektiv, där de första momenten innehåller grundläggande begrepp och sedan metoder att tillämpa inom ämnet hälsoekonomi.
Välkomna att ta del av en introduktionsföreläsning måndag den 31/8 och den är tillgänglig på Canvas från kl.8.00, då går jag igenom kursens upplägg, mål och innehåll.
Välkomna!

mvh

Anna-Karin Enhol Näslund

Bra att veta om tentamen

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Om du missar att anmäla dig får du endast skriva tentamen i mån av plats.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Riktat pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2020-10-29
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)