Projekt i Produktionslogistik

Här kan ni se kommentarer från företagare samt delar ur projekten som studenter har utfört.

Samverkansinslaget i kursen är ett mindre projekt som under åren engagerat flertalet företag i regionen där studenterna får en inblick i olika verksamheter och flöden. Under projektet får studenterna göra olika flödesscheman hos företaget för att visa på hur verksamehten fungerar och se eventuella förbättringsområden.

Kursen ingår i programmen för industriell ekonomi under år 2 av utbildningen, och våra maskiningenjörer läser kursen under år 3.

Anna Näsman, samverkansansvarig:

Produktionslogistiken är populär bland företagen och
är ofta ett första steg för att samverka med Högskolan och våra studenter. Vi ser detta som bra ingång och har fått flera fördjupade samarbeten de senaste åren - samtidigt som våra studenter får veta mer om regionens näringsliv.

 Bruks AB i Arbrå

När man sitter och diskuterar med studenterna så dyker det upp nya tankar, idéer och infallsvinklar på möjligheter och problem. Studenterna är ofta lite öppnare i sina sinnen och inte lika ”insnöade” och hemmablinda som vi som jobbat på företaget i ett antal år är.
- Mikael Leek, Bruks AB i Arbrå.

Roligt, givande och ett bra utformat projekt för framtidens studier samt arbete. Mycket tacksamt att göra såna projekt! Man arbetar och utför ett uppdrag i enlighet med litteraturen vi lär oss på högskolan.
- Emanuel och Petter, ekonomiingenjörsstudenter årskurs 2, som gjorde sitt projekt hos Bruks AB i Arbrå.

Jeven AB i Söderhamn

Bara att komma ut på en arbetsplats och se hur det är i verkligheten på en industri eller ett företag var väldigt lärorikt! Även se att allt det man lär sig i skolan faktiskt inte fungerar i praktiken.
- Catharina, Linnea, Amanda och Ingrid, ekonomiingenjörsstudenter årskurs 2, som gjorde sitt projekt hos Jeven AB i Söderhamn.

Publicerad av: Emma Wiklund Sidansvarig: Gunilla Mårtensson Sidan uppdaterades: 2018-01-24
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)