Forskarpresentation

Jonas Boustedt ny

Forskarpresentation

Jonas Boustedt ny

Universitetslektor

Forskarämne: Datavetenskap
Forskargrupp:

E-post: jonas.boustedt@hig.se
Telefon: 026-64 87 72
Mobil: 070-191 45 25
Organisation: Akademin för teknik och miljö

Jag undervisar och forskar i datavetenskap. Efter några år (87-92) som ingenjör inom elektronik och inbäddade system utbildade jag mig till lärare i datavetenskap och matematik. Jag har varit anställd vid HiG sedan 1998 och disputerade 2010 i datavetenskap med inriktning mot datavetenskapens didaktik.​

Undervisning

Jag undervisar blivande ingenjörer, datavetare, lärare och andra intresserade i programmering och andra kurser inom datavetenskap. Mina favoritämnen är objektorienterad programmering och hårdvarunära programmering, men jag har även undervisat i bland annat kompilatorteknik, projektmetodik, programvaruutveckling och ämnesdidaktik.

AKTUELL FORSKNING

Mina forskningsprojekt inriktar sig mot lärande och undervisning i datavetenskap, främst inom programmering och utveckling av programvara. Bland annat är jag intresserad av studenters förståelse av centrala koncept, tröskelbegrepp och designprocesser. Ett annat spännande område är att studenter i datavetenskap och yrkesverksamma i stor utsträckning tycks ”lära sig på egen hand” (self-directed learning). Jag är en av medlemmarna i ”Sweden Group”, en internationell forskargrupp med medlemmar från Sverige, England och USA.

LÄS MER OM

Rubrik

Brödtext

Publicerad av: Camilla Haglund Sidansvarig: Gunilla Mårtensson Sidan uppdaterades: 2019-04-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)