Byte av bedömningsverktyget i Blackboard under 10-14 augusti

Verktyget för bedömning i Blackboard byts ut av leverantören med start 10 augusti. Inget driftstopp krävs, och tidigare bedömningar överförs successivt till det nya verktyget.

Under veckan 10-14 augusti (vecka 33) uppdateras bedömningsverktyget i Blackboard. Bedömningsverktyget är alltså det gränssnitt där du kan se din inlämning, lämna kommentarer och återkoppling. Leverantören byter nu från verktyget New Box View till det nya Bb Annotate.

Vad händer med mina tidigare uppgifter?

Blackboard överför successivt alla bedömningar, så att tidigare kommentarer och noteringar kommer att synas även i det nya verktyget. Inget driftstopp kommer förekomma medan detta görs.

Vilka förändringar innebär det?

Bb Annotate är ett mer kompetent och mångsidigt verktyg än det som funnits tidigare. Det möjliggör framför allt fler och förhoppningsvis bättre sätt för läraren att lämna återkoppling direkt i ditt dokument. Du ska nu även kunna ladda ned filen med lärarens kommentarer inkluderade.

Vilka berörs av detta?

Eftersom de flesta kurserna flyttas till Canvas nu är det bara i ett fåtal kurser som bedömningar fortfarande ska utföras (till exempel oavslutade sommarkurser i Blackboard, specialkurser som läraren/ägaren inte flyttat till Canvas ännu, särskilda tentamenskurser och enstaka kurser som ska läsas i Blackboard under första delen av hösten). Dessutom berörs förstås tidigare Blackboard-kurser, om läraren eller studenten ska gå in i efterhand och titta på redan genomförda bedömningar.

Frågor?

Kontakta Learning Center
learningcenter@hig.se
026-64 87 00

Publicerad av: Jenny Ericsson Sidansvarig: Jenny Ericsson Sidan uppdaterades: 2020-08-10
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)