Inför EU-valet - Kom och prata med kommissionären ansvarig för katastrofhjälpen

17 maj har du chansen att ställa dina frågor till Christos Stylianides, som ansvarade för katastrofhjälpen Sverige fick vid sommarens skogsbränder.

Brandplan

- Kommissionären vill prata om det arbete som gjorts och att EU nu bygger upp egna resurser med flygplan, helikoptrar och damm-pumpar om det blir översvämning, säger Johan Wullf, presschef på EU-kommissionen i Sverige.

Anmäl dig här

Johan Wull uppmanar också publiken att att ställa frågor direkt till Christos Stylianides som, enligt Johan, gärna pratar om det som publiken vill prata om.

 

Skogsbränderna som förra sommaren drabbade Sverige och bland annat Gävleborgs län var svåra för svenska brandmän att kontrollera. Därför bad Sverige EU om hjälp. Flera medlemsstater antog utmaningen och bidrog med flygplan, helikoptrar och ett stort antal brandmän - en operation som koordinerades av Europeiska kommissionen och kommissionär Stylianides.


Datum:
17 maj
Tid: kl. 12.30-14:00
Lokal: Högskolan i Gävle, Stora Jadwigasalen, sal 13:111


Per Bill, landshövding i Gävleborg, inleder dialogen som sedan modereras av P4 Gävleborgs agendachef Jenny Roosqvist.
Välkommen till en medborgardialog om EU med Christos Stylianides, kommissionär med ansvar för humanitärt bistånd och krishantering.

Program:

  • 12:30 – 13:00 Registrering och kaffe med smörgås
  • 13:00 – 14:00 Medborgardialog med Christos Stylianides, EU-kommissionär med ansvar för humanitärt bistånd och krishantering


Dialogen kommer att hållas på Engelska och livesändas på Europeiska kommissionens Facebook: https://www.facebook.com/EUkommissionen/

Future of EU
Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-05-13
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)